U Osijeku najduža špaga na svijetu

U Osijeku najduža špaga na svijetu U Osijeku najduža špaga na svijetu
foto: Marko Banić foto: Marko Banić
foto: Marko Banić foto: Marko Banić
foto: Marko Banić foto: Marko Banić
foto: Marko Banić foto: Marko Banić

foto: Marko Banić

Dva tjedna do gimnastičkog DOBRO World Cupa 2018. (26. i 27. svibnja u dvorani Gradski vrt) u Osijeku je napravljena najduža špaga na svijetu. Na osječkoj promenadi kreirali su ju sportaši iz različitih klubova kao i brojni rekreativci.

U tom pothvatu sudjelovalo je čak 530 sudionika iz brojnih sportskih i plesnih udruga iz cijele Slavonije. Tako su se osim brojnih članova Gimnastičkog društva Osijek - Žito, koji je inače izvršni organizator DOBRO World Cupa, na Promenadi okupili i članovi Škole nogometa NK Osijek, Plesnog studija Shine, Plesnog studija Midal, Plesnog studija Wings, Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Atletskog kluba Slavonija – Žito, KRŠG RONDO Osijek, GD Beli Manastir, GK FIT Đakovo, GK Vukovar, GD Sokol Požega, GK Hrvatski sokol Vinkovici GD Hrvatski sokol Valpovo te članovi Karate kluba Essker.

Špaga se tako prostirala gotovo uzduž cijele Promenade, od ulaska u Tvrđu ispred igrališta NK Elektra pa do ispred spomenika Pablu Picassu. Na kraju prema prvim procjenama špaga je bila dugačka gotovo tisuću metara. U svakom slučaju srušen je rekord od prošle godine kada je oko 450 sudionika stvorilo ljudsku špagu 600 metara dužine.

U jedinstvenom pothvatu sudjelovao je i ove kao i prošle godine Robert Seligman, član GD Osijek - Žita kojeg ćemo moći vidjeti na desetom izdanju Svjetskog kupa u Osijeku.

„Ponosan sam na sve moje sugrađane, na Osječane, na Slavonce i Baranjce, na sve sportaše koji su sudjelovali u ovoj akciji i koji su zajednički poslali lijepu sliku iz Osijeka u cijeli svijet. Nadam se kako će tako biti i 26. i 27. svibnja u Gradskom vrtu jer slika iz dvorane odlazi u 55 milijuna kućanstava diljem svijeta, rekao je hrvatski gimnastički reprezentativac iz Osijeka“.

DOBRO World Cup kao i sve najavne događaje ovoga natjecanja pomogla je i tvrtka Žito d.o.o. u čije je ime svim sudionicima čestitala Andrea Biglbauer iz marketinga tvrtke Žito d.o.o.

„Zahvaljujem i čestitam svima koji su sudjelovali u ovom događaju i vjerujem kako ćemo se svi zajedno okupiti i na gimnastičkom DOBRO World Cupu. Tvrtka Žito d.o.o. sa svojim brandom DOBRO pomogla je u organzaciji ovoga velikog događaja u Osijeku na kojem želim prije svega puno uspjeha našim gimnastičarkama i gimnastičarima“.

Ivana Maltašić, koordinatorica aktivnosti DOBRO World Cupa, podsjetila je na ostale događaje kojim će se najaviti Svjetski kup u Osijeku.

„Prije svega zahvalila bih svim sudionicima, predstavnicima svih klubova, sportskih i plesnih udruga na sudjelovanju u kreiranju najveće ljudske špage na svijetu. Već u nedjelju, 13. svibnja u 11 sati Trgovačkom centru Portanova odigrat će se igrokaz Mišić Mišo i prijatelj Gymi pa će najmlađi Osječani moći upoznati mišića Mišu i maskotu našeg natjecanja kunu Gymija. Isti igrokaz odigrat će se i u našem osječkom tramvaju u suradnji s GPP-om i to tjedan dana kasnije, 19. svibnja. Također, u petak, 25. svibnja, po prvi put u našem gradu, započeti će FEELGOOD WEEKEND Gastro&Wine&Music Festival tijekom kojeg će se u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV, ispred Soklskog doma, održati izvlačenje startnih brojeva svih finalista DOBRO World Cupa na kojem sam sigurna kako će biti i naših gimnastičarki i gimnastičara koji su nas ranijih godina već navikli na dobre rezultate u Osijeku“.

/priopćenje organizatora/