U Osijeku nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću

U Osijeku nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću

screenshot video 24sata

Zdravko Mamić danas se vratio u sudnicu Županijskog suda u Osijeku nakon više od sedam mjeseci. Naime, 1.rujna prošle godine, tijekom svjedočenja nogometaša Dejana Lovrena, zbog remećenja reda, udaljen je iz sudnice do okončanja dokaznog postupka.

Braći Mamić, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru sudi se prema USKOK-ovoj optužnici da su protupravnim radnjama pribavili nepripadajuću imovinsku korist od ukupno 115,8 milijuna kuna i za tAJ IZNOS oštetili Dinamo. Zbog neplaćenih poreza, država je oštećena za 12,2 milijuna. Sudac Županijskog suda u Osijeku Darko Krušlin i danas je upozorio Zdravka Mamića kako će biti ponovno isključen sa suđenja ako bude narušavao red i dostojanstvo suda te odbio svjedoke obrane.

Po izlasku iz sudnice, okupljenim novinarima Zdravko Mamić je između ostaloga rekao kako nije ljut, ali se nada da je odbijanjem njegova prijedloga za četiri svjedoka obrane, valjda optužnome vijeću sve jasno.
Mamić je najavio kako će sutra u početku svoje obrane govoriti i o svim, prema njegovu mišljenju, nezakonitim radnjama koje su se odvijale dok mu je bio zabranjen pristup sudu. Spominje i nezakonito podizanje optužnice protiv Dejana Lovrena i Luke Modrića.