U Osijeku održana radionica o programu LIFE

U Osijeku održana radionica o programu LIFE

foto M.Kralj/HRT

U osječkom uredu HUP-a održana je radionica o programu LIFE, financijskom instrumentu Europske unije namijenjenom financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime. Natječaj će biti otvoren krajem travnja.

Natječaj se otvara jednom godišnje i radi se o centraliziranom programu što znači da se projekti prijavljuju direktno Europskoj komisiji a Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je nacionalna kontakt točka te nudi konkretnu podršku tijekom prijave, objasnili su na radionici predavači iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.  

Ministarstvo kroz Program LIFE provodi projekt – „Jačanje kapaciteta za Nacionalnu kontakt točku“. Cilj projekta je učinkovitije sudjelovanje Hrvatske u samom programu kroz pružanje informacija i podrške potencijalnim prijaviteljima te posljedično povećanje broj prijavljenih i odobrenih projekata. Jedna od aktivnosti projekta i Nacionalne kontakt točke je predstavljanje Programa LIFE i mogućnosti koje pruža potencijalnim prijaviteljima.

Programom se želi osigurati razvoj i provedba inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama. 

Više informacija o Programu LIFE može se  pronaći na internetskim stranicama https://lifeprogramhrvatska.hr/hr/ , na službenim stranicama programa LIFE http://ec.europa.eu/environment/life/.

prilog o radionici programa Life