U Osijeku poskupljuju stanovi

U Osijeku poskupljuju stanovi

U prosincu su četvorni metri stanova u Osijeku poskupjeli za 1,7 posto u odnosu na prosinac prethodne godine.

Tražene cijene nekretnina u Hrvatskoj u prosincu su u odnosu na studeni pale za 0,6 posto, dok su u usporedbi s prosincem 2012. godine snižene za 4,6 posto, pokazuju podaci Centra Nekretnina.
Na najvećem, zagrebačkom tržištu, cijene su u prosincu u odnosu na studeni pale za 0,2 posto, a na godišnjoj razini snižene su za 5,3 posto.
Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu iznosila je 1.565 eura za četvorni metar, što je 0,4 posto manje u odnosu na studeni i šest posto manje u odnosu na prosinac 2012. godine.
Osim u Zagrebu, na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu i to za 3,7 posto, a na mjesečnoj razini, u odnosu na studeni, cijene su niže za 1,1 posto.
Tražena cijena kuća na Jadranu u prosincu je iznosila 1.542 eura po četvornom metru, a prosječna cijena kvadrata apartmana 1.999 eura. Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u posljednjem prošlogodišnjem mjesecu bila je 1.558 eura po kvadratu.
Gledano po najvećim hrvatskim gradovima osim Zagreba, prosječne cijene stanova u Splitu u odnosu na prosinac 2012. godine pale su za 9,9 posto, Rijeci za 2,5, a u Osijeku su porasle za 1,7 posto.