U Osijeku predavanje "ADHD izvan okvira"

U Osijeku predavanje "ADHD izvan okvira"

Predavanje "ADHD izvan okvira" održao je u osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a "Buđenje" Marko Ferek. Predavanje je održano u sklopu obilježavanja Tjedna ADHD-a.

Marko Ferek autor je knjige Hiperaktivni sanjari koja je temeljena na njegovim predavanjima a obuhvaća dijagnostiku, liječenje te važnost samopouzdanja u djece s karakteristikama ADHD-a. Odgovara na pitanje tko su hiperaktivni sanjari te kako se isprepliću maštovitost, emotivnost i istraživački duh sa nepažnjom, hiperaktivnošću i impulzivnošću a knjiga ujedno progovara i o osobnom iskustvu odrastanja s ADHD-om. 

ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) danas je najčešći mentalni poremećaj kod djece, a prisutan je i kod odraslih. Zastupljen je kod 3-8% školske djece. Glavni su simptomi nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao zločesta, neodgojena i lijena, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije. 

razgovor s predsjednikom udruge Buđenje Markom Ferekom