U pet slavonskih županija 22 nova slučaja, četiri osobe preminule

U pet slavonskih županija 22 nova slučaja, četiri osobe preminule

Foto: HRT/Amoreta Bajto

U slavonskim se županijama bilježe niže brojke novozaraženih - ukupno ih je 22. U Osječko-baranjskoj 13 je novih slučajeva, Brodsko-posavska i Virovitičko-podravska bilježe tri, a Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska po jedan novi slučaj. Četiri osobe su preminule.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 87 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su dvije osobe u dobi od 71 i 85 godina, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, dvije su s područja Čepina, a po jedna Donje Motičine, Ernestinova, Kneževih Vinograda i Popovca. Na bolničkom se liječenju nalazi 59 covid pacijenata, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 8 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 16 pacijenata s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 729 osoba. Policijski su službenici proveli 13 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za jednog državljanina Republike Srbije koji je prekršio rok za tranzit kroz Republiku Hrvatsku te mu je na Graničnom prijelazu Erdut izdan prekršajni nalog. Obavili su i 192 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Muškarac, 1933. godište, preminuo je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imao i brojne komorbiditete. On je ukupno 104 žrtva korona virusa na području Virovitičko-podravske županije od početka epidemije, izvijestio je Stožer civilne zaštitite VPŽ. U posljednja 24 sata testirano je 48 ljudi od kojih su tri osobe mlađe životne dobi iz Virovitice, Slatine i Mikleuša bile pozitivne na virus SARS-CoV-2. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 10 COVID-19 pozitivnih pacijenata. Od početka epidemije s područja Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV-2 zarazile su se 3.544 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentirana su 3 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Dvoje novozaraženih je iz Slavonskog Broda a jedna osoba je iz Brodskog Stupnika. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 8.258, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 142 na 129. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 96, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 158.
U novogradiškoj Općoj bolnici preminula je žena, 1943. godište. Ukupan broj preminulih od COVID-a19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada je 142. Na bolničkom su liječenju 33 covid pacijenta (isto stanje kao i prethodni dan). Četvero hospitaliziranih su na respiratoru (2 osobe više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 523 osobe (10 manje nego prethodni dan).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 28 osoba od kojih je jedna bila pozitivna na SARS-CoV-2. Preminulih nema, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju 31 covid pacijent, dok se 91 osoba nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima su i četiri djelatnika iz sustava zdravstva , a iz sustava obrazovanja 3 učenika i 4 nastavnika. U samoizolaciji na području županije je 471 osoba – iz sustava zdravstva jedan liječnik, a iz sustava obrazovanja 3 nastavnika i 69 učenika.
Od početka epidemije na području Vukovarsko-srijemske koronavirusom su zaražene 8663 osobe, od kojih se 8349 oporavilo, a 192 osobe su preminule od posljedica COVID-a19.

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je deset uzoraka od kojih je jedan bio pozitivan na koronavirus. Trenutno je aktivno 46 slučajeva zaraze – na bolničkom je liječenju 13 covid pacijenata, dok se 33 osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 148 osoba kontakata osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2.