U Petrijevcima smrtno stradalo dijete

U Petrijevcima smrtno stradalo dijete U Petrijevcima smrtno stradalo dijete
Foto: JPVP grada Osijeka Foto: JPVP grada Osijeka
Foto: JPVP grada Osijeka Foto: JPVP grada Osijeka
Foto: JPVP grada Osijeka Foto: JPVP grada Osijeka

Foto: JPVP grada Osijeka

U prometnoj nesreći između Josipovca i Petrijevaca tri osobe su teško ozlijeđene, među kojima i dijete. Usprkos brzoj intervenciji policije, vatrogasaca, koji su ga izvukli iz smrskanoga vozila, i hitne medicinske službe, dijete je sat vremena poslije nesreće preminulo u osječkom KBC-u.

Kako je izvijestila Policijska uprava osječko baranjska, 49-godišnji je vozač, s kojim su u vozilu bili dijete i 39-godišnja žena, vozeći iz Josipovca prema Petrijevcima, zbog neprilagođene brzine u blizini raskrižja sa županijskom cestom oko 18,15 sati izgubio nadzor nad automobilom. Auto se zarotirao i prešao na suprotni trak te je bočnim dijelom udario u teretno vozilo kojim je upravljao 47-godišnjak.
Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka na mjesto nesreće stigla je nekoliko minuta nakon dojave te su odmah krenuli s izvlačenjem djeteta iz automobila koje se nalazilo na stražnjem sjedištu. Hitna medicinska pomoć je do njihova dolaska odvezla ostale ozlijeđene osobe. "Dijete je umrlo od teških ozljeda u 19,20 u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu", stoji u priopćenju PU osječko-baranjske.
Pozivajući se na neslužbene informacije, Večernji list navodi kako se u automobilu vozila obitelj iz Belišća - roditelji i osmogodišnje dijete, koje je sjedilo u stražnjem dijelu vozila, a upravo je taj dio smrskan do neprepoznatljivosti.
Uz ovu nesreću, u protekla 24 sata na području Policijske uprave evidentirano je još devet prometnih nesreća. Četiri teže i tri osobe lakše su ozlijeđene u četiri prometne nesreće, dok su ostale "prošle" s materijalnom štetom. Iz PU osječko-baranjske ističu kako su se tri dogodile na području Đakova, po dvije na područjima Osijeka, Belišća i Našica, a jedna na području Donjeg Miholjca.