U Slavoniji 25 novozaraženih osoba

U Slavoniji   25 novozaraženih osoba

Prema podacima stožera civilne zaštite novozaražene bilježe dvije slavonske županije - Osječko-baranjska 12, Vukovarsko-srijemska devet i Brodsko-posavska četiri. U Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj nema novih slučajeva.

Od ukupno 173 uzoraka testiranih u posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 12 je bilo pozitivno na koronavirus. Deset novooboljelih osoba je iz Osijeka, jedna iz Našica i jedna iz Popovca. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih, od kojih su tri na respiratoru, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite te županije. U samoizolaciji su ukupno 173 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata devet je novih osoba pozirivnih na koronavirus - 6 osoba je iz Vinkovaca te po jedna iz Vukovara, Cerne i Otoka. U protekla 24 sata testirano je 98 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6558.
Hospitalizirano je 26 osoba, dok se 132 nalaze na kućnom liječenju, među kojima je i 15 zdravstvenih djelatnika (2 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik). Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 529, od kojih su 364 osobe izliječene, a ukupno je 7 preminulih osoba. U samoizolaciji na području županije je 251 osoba, iz sustava zdravstva 20 djelatnika.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 196. Aktivna su 32 slučaja. U samoizolaciji su 112 osobe.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih virusom SARS-CoV-2. Testirane su 24 osobe, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite te županije. Broj testiranih od početka epidemije u VPŽ je trenutno 2.493. Od početka epidemije COVID-19 32 osobe su zaražene koronavirusom. Trenutno je aktivan jedan slučaj, trideset ljudi se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna tri slučaja zaraze koronavirusom i sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 40 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 56 uzoraka, svi uzorci su bili negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba. Od izbijanja epidemije ukupno je testirano 4119 osoba.