U slavonskim županijama 160 novozaraženih koronavirusom, umrle 3 osobe

U slavonskim županijama 160 novozaraženih koronavirusom, umrle 3 osobe

fotografija HRT

Novih 59 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji. U nadležnim laboratorijima obrađena su 403 uzorka. Najviše novozaraženih osoba, njih 20, je s područja Osijeka, po sedam s područja Đakova i Našica te šest s područja Valpova.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirane su 42 osobe, od kojih je deset na respiratoru. Na području Županije u samoizolaciji se nalazi 877 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 31 je novi slučaj zaraze, a preminule su dvije osobe. Testirana je 291 osoba. U toj je županiji hospitalizirano 20 pacijenata. U samoizolaciji su 324 osobe.

U Brodsko-posavskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom je liječenju 27 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih šest pacijenata pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 497 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u nedjelju je potvrdio 41 novi slučaj zaraze koronavirusom u toj županiji. Zbog covida-19 trenutačno se liječe 262 osobe, od kojih je šest na bolničkom liječenju. U samoizolaciji je 500 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 49 uzorka i zabilježeno devet novozaraženih koronavirusom, a umro je 84-godišnji muškarac. U Virovitici je šest novozaraženih, a u Suhopolju, Lukaču i Slatini po jedan. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 17 pacijenta, od kojih jedan na respiratoru, a dvije osobe s područja Virovitičko-podravske županije su na respiratoru su KBC Osijek.