U slavonskim županijama bez novozaraženih

U slavonskim županijama bez novozaraženih

Foto: HRT/Mirta Milas

U Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novozaraženih, s tim da je Vukovarsko-srijemska i dalje "corona free" – bez aktivnih slučajeva .

"Od 156 testiranih tijekom jučerašnjeg dana nitko nije bio pozitivan na koronavirus. Od izbijanja epidemije evidentirana je 131 osoba zaražena koronavirusom, do sada se oporavilo njih 105. Osam osoba je preminulo. U ovome trenutku hospitalizirane su tri osobe, tri su jučer otpuštene na kućno liječenje. U samoizolaciji su 54 osobe,  među kojima su i dvije kojima je ta mjera jučer određena, ali je ukupno to 32 osobe manje nego prethodnog dana", izvijestio je Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na konferenciji za novinare, koje se, kako je istaknuo župan Ivan Anušić, neće održavati redovito, već prema potrebi. "Sedam dana za redom nema novozaraženih i postupno se vraćamo u normalu", rekao je Anušić.
"Svi nalazi uzoraka analiziranih u posljednja 24 sata bili su negativni tako da na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, ali tijekom dana očekuju se još rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije. Na tom je području ukupno 32 zaraženih koronavirusom, do sada se oporavilo 15 osoba, jedna je preminula, tako da je broj aktivno oboljelih trenutačno 16.
U karanteni se nalazi još samo jedna osoba koja će sutra napustiti karantenski objekt te će on u potpunosti biti spreman za prihvat i samoizolaciju 20-ak radnika Đure Đaković Montaže čiji se dolazak iz Švedske očekuje sljedećega tjedna.
"U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19) i te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 13 uzoraka je poslano na analizu, te su ukupno testirane 823 osobe", današnje je izvješće Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije.
"U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna. Županija je već sedamnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te je tako ukupno oboljelih i izliječenih osoba 40", priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. U protekla 24 sata testirano je 40 osoba, svi nalazi su bili negativni. Ukupno je do sada od početka epidemije koronavirusa na području te županije obavljeno 1629 testiranja.
"Na području Virovitičko-podravske županije, trinaesti dan zaredom nema novozaraženih osoba od korona virusa" javili su iz Stožera civilne zaštite te županije. U protekla 24 sata testirano je 20 osoba i sve su bile negativne na koronavirus. Ukupno je do sada s područja te županije testirano 905 osoba. Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije devet je osoba zaraženo koronavirusom, od čega se petero oporavilo, troje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od posljedica COVID-a19.