U slavonskim županijama zabilježeno je 107 novozaraženih.

U slavonskim županijama zabilježeno je 107 novozaraženih.

Foto: HRT/Amoreta Bajto

U Osječko-baranjskoj evidentirana su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, Brodsko-posavskoj 18, u Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj po 17, a u Virovitičko-podravskoj 1. Preminule su četiri osobe.

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 345 uzoraka od kojih je 54 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 64 do 89 godina, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše (15) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, šest na području općine Kneževi Vinogradi, po četiri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, po tri na području Erduta i Đurđenovca, po dvije na području Darde i Đakova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Bilja, Bizovca, Čeminca, Donjeg Miholjca, Draža, Drenja, Popovca, Semeljaca i Trnave. Na bolničkom se liječenju nalazi 95 pacijenata oboljelih od COVID-a19, i to 69 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 26 pacijenata s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji su 1.774 osobe. Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji (3 po dojavi i 18 samoinicijativno) te utvrdili jedno kršenje te mjere. Naime, u referadu za osobne iskaznice u Policijskoj postaji Đakovo došla je osoba za koju je utvrđeno da treba biti u samoizolaciji, pa je zbog toga dobila prekršajni nalog.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata potvrđeno je 8 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 potvrđenih PCR uređajem te još 10 pozitivnih nalaza potvrđenih brzim antigenskim testovima. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9.346, oporavilo se 8.915 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 279 na 255. Hospitalizirano je 50 covid pacijenata (8 manje nego prethodni dan). Tri osobe su na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 597 osoba (29 osoba više nego prethodni dan).

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem su testiranju obrađena 294 uzorka, od kojih je 17 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 193 slučaja zaraze – 175 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 18 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji je 641 osoba.

17 novih slučajeva bilježi i Vukovarsko-srijemska županija. U posljednja 24 sata testirano je 325 osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Sedmero novozaraženih je iz Vukovara, 6 iz Vinkovaca, te po 1 osoba iz Bošnjaka, Jarmine, Nuštra i Podgrađa. Preminulih osoba nema.
Na bolničkom je liječenju 49 covid pacijenata, dok se 268 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji. Među pozitivnima je petero djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika  i 3 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji na području županije je 986 osoba – iz sustava zdravstva 4 (1 liječnik i 3 medicinske sestre/tehničara).
Broj ukupno zaraženih na vukovarsko-srijemskom području popeo se na 9744, od kojih se 9226 oporavilo, a umrla je 201 osoba.

Samo je jedna osoba pozitivna na korona virus s područja Virovitičko-podravske županije u posljednjem 24-satnom razdoblju, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testirano je 45 osoba, a jedina novozaražena dolazi s područja grada Virovitice. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je četrnaest COVID pozitivnih pacijenata, dok se tri osobe nalaze u KBC-u Osijek, na respiratoru. Od početka epidemije s područja Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3.714 osoba, a stotinu i jedanaest ljudi, preminulo je od posljedica infekcije.