U subotu - Prva osječka ljetna noć

U subotu - Prva osječka ljetna noć

foto: Ivica Benić (TZ Osijeka, web stranica)

Posljednjeg petka u srpnju i kolovozu održavaju se „Osječke ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. Samo prva Osječka ljetna noć neće biti u petak nego u subotu - 30. lipnja.

Prva ovogodišnja ljetna noć održat će se iznimno u subotu 30. lipnja 2018. zbog toga što dan prije započinje manifestacija Osječko ljeto kulture, a istog dana proslavlja se i crkveni god, dan nebeskog zaštitnika grada Svetog Petra i Pavla. Sljedeće ljetne noći održat će se 27. srpnja i 24. kolovoza.

Službeno otvorenje manifestacije je u 17 sati, a koncertni program na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, započinje oko 21 sat.

Ponuda na glavnom trgu uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja, u središtu trga će se postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa, a u obližnjoj Ribarskoj ulici koja od trga vodi prema Zimskoj luci na štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Cijeli događaj začinit će koncert domaćeg pop-rock benda OK Club.

Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe popularni chill and relaxdogađaj In Da Sofa u Sakuntala parku.

Paralelno s programom ljetne noći, u nedalekom Perivoju kralja Tomislava će se održavati Re-Art Festival. 

Gastronomsko-koncertni program na Trgu dr. A. Starčevića i sajam u Ribarskoj ulici provode se u organizaciji Turističke zajednice i Grada Osijeka.

Ostali programi tijekom prve ljetne noći, subota 30. lipnja su:

  • 10:00 - 23:59 sati, ReArt festival kreativnosti i umjestnosti u Perivoju kralja Tomislava (programi će se održati i u nedjelju 1. srpnja)
  • 17:00 sati, otvorenje obrtničkih štandova u Ribarskoj ulici / otvorenje restorana, pivnica i vinoteka na glavnom trgu
  • 17:00 - 21:00 sat, BikeOs - urbani bike festival na Trgu Slobode
  • 18:00 sati, Vegemanija, vegetarijanska roštiljada u organizaciji Azila za napuštene pse, kod veslačkog kluba Iktus na dravskoj Promenadi
  • 20:00 sati, glazbeni program učenika Glazbene škole Franje Kuhača u prolazu Franje Krežme (između Korza i Trga Slobode)
  • 20:00 sati, The Kavana, koncert jazz banda „Sing song swing"
  • 20:00 sati, Kino pod zvijezdama na travnjaku kod secesijskog zdenca Pejačević na Promenadi (projekcije u 20 sati održat će se i u nedjelju 1. srpnja)
  • 21:00 sat, filmski program u Vrtu Jagode Truhelke (prolaz s Korza prema Blok centru) 
  • 22:00 sata, glazbeni program i vatromet na Promenadi (lukobran Zimske luke)