U Vukovaru potpisano 18 ugovora iz projekta Zaželi

U Vukovaru potpisano 18 ugovora iz projekta Zaželi U Vukovaru potpisano 18 ugovora iz projekta Zaželi

fotografije M.Kralj/HRT

U Vukovaru je potpisano 18 ugovora u okviru projekta "Zaželi- program zapošljavanja žena". Riječ je o najvećem projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda vrijednosti 400 milijuna kuna kojim se želi zaposliti 4 tisuće žena starijih od 50 godina iz cijele Hrvatske.

Oko 4 tisuće žena bit će, na dvije godine, zaposleno na poslovima pomoći brige o starijim osobama a obuhvati će 16 tisuća starih kućanstava na ruralnim područjima, na otocima te onim područjima u kojima je stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka. Do sada je potpisano 75 ugovora vrijednih 260 milijuna kuna a za zapošljavanje žena u Vukovarsko- srijemskoj županiji 106 milijuna- istaknuo je na današnjem potpisivanju ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

U okviru programa za svaku zaposlenu ženu osigurano je 7 tisuća kuna za obrazovanje kako bi i nakon provedbe programa bile konkurentne na tržištu rada. 

Prvi ugovori su, podsjećamo, potpisani u Osijeku početkom prosinca prošle godine. 42 ugovora a obuhvaćeno je gotovo tisuću žena koje pružaju potporu za 4500 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.   

ugovori projekta Zaželi u Vukovaru