U Vukovaru se gradi stambena zgrada za 21 obitelj po kriterijima UNHCR-a

U Vukovaru se gradi stambena zgrada za 21 obitelj po kriterijima UNHCR-a

U Vukovaru se gradi višestambena zgrada u vrijednosti od 1,2 milijuna eura, u kojoj će biti stambeno zbrinuta 21 obitelj iz kategorije najugroženijih izbjeglih i interno raseljenih osoba, a u skladu s kriterijima ranjivosti UNHCR-a.

Gradilište u Ulici Ive Tijardovića obišli su poslijepodne državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek,  saborski zastupnik Nikola Mažar i voditelj Područne Službe ureda Vukovar Miroslav Kosanović.
"Projekt stambenog zbrinjavanja s izgradnjom ove zgrade polako odlazi u povijest. Ulaskom Hrvatske u EU ispunili smo taj osnovni uvjet da više nismo u sustavu potpora. Ovdje će će biti 21 stan čija se izgradnja financira s 1,2 milijuna eura od kojih je 402.000 eura doprinos Republike Hrvatske, a ostalo donacije Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja", kazao je državni tajnik Gordan Hanžek.
Također je kazao kako je tijekom ove godine u Vukovaru  korisnicima dodijeljeno oko 400 stanova, te izdano 231 rješenje o otkupu stanova u vlasništvu Republike Hrvatske.
Najavio je kako će do 18. studenoga u Vukovaru biti dodijeljeno još 10 stanova od kojih šest kadrovskih, a četiri pripadnicima Ministarstva obrane.
Saborski zastupnik Nikola Mažar, koji je bio Hanžekov prethodnik na mjestu državnog tajnika Sedišnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kazao je kako Vukovarci moraju biti zadovoljni što se stambeno zbrinjavanje na području grada Vukovara nastavlja istim intenzitetom od prije nekoliko godina bez obzira na situaciju u Petrinji i Banovini gdje središnji ured preuzima svu obnovu.