U Zagrebu izložba "Osijek na udaru brutalne agresije"

U Zagrebu izložba "Osijek na udaru brutalne agresije"

U Nakon Laslova, Osijeka, Vukovara i Bruxellesa multimedijska izložba „Osijek na udaru brutalne agresije“ bit će otvorena i u Zagrebu. Otvorenje će biti u Staroj gradskoj vijećnici, Galeriji „Kristofor Stanković“ u ponedjeljak 2. rujna 2019. godine u 19 sati.

Multimedijska izložba „Osijek na udaru brutalne agresije“ autora Zlatka Dernaja, ratnog načelnika inženjerije i predsjednika braniteljske udruge Heroji Osijeka sastoji se od 26 panela s 40 fotografija. Zajedno s 8-minutnim dokumentarnim filmom Branka Peka, ratnog izvjestitelja HRT-a čini kolaž individualnih priča o ratnom razaranju graditeljske i kulturne baštine - kazališta, crkvi, bolnica, škola, vrtića, stambenih zgrada, industrije, pa čak i sportskih objekata i groblja grada Osijeka u nametnutom ratu i brutalnoj agresiji 90-tih.

Izložba je izvanredno sredstvo dijaloga i educiranja o razarajućim posljedicama rata, važnosti održavanja mira i izgradnje mirne budućnosti za sve građane te šalje snažne antiratne poruke i svojevrsni je podsjetnik i upozorenje za buduće generacije na zaustavljanje svih agresija, neciviliziranosti i zločina.

Multimedijska izložba „Osijek na udaru brutalne agresije“ postigla je izvanredan uspjeh postavljanjem u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Izložba je otvorena na prigodnoj svečanosti 9. travnja 2019. uz nazočnost brojnih uzvanika i zastupnika Europskog parlamenta.

Svečanost otvorenja izložbe u hrvatskoj metropoli Zagrebu prigodnim glazbenim programom uveličat će hrvatska glazbena legenda Krunoslav Kićo Slabinac uz pratnju gitariste Mirana Glinca.

 izlozba-pozivnica-zagreb-1.jpg

Zlatko Dernaj gost Radio Osijeka