U Zavodu za urologiju KBC-a Osijek-novi uređaj - litotriptor

U Zavodu za urologiju KBC-a Osijek-novi uređaj - litotriptor

Foto: Večernji list-litotriptor u Zavodu za urologiju

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, pustio je u rad novi uređaj za razbijanje bubrežnih kamenaca smješten u Zavodu za urologiju KBC- a Osijek. Uređaj je vrijedan 3 milijuna kuna .

Osječka Urologija među prvima je imala uređaj za razbijanje bubrežnih kamenaca. Zahvaljujući tomu, postala je republički referentni centar za urolitijazu. Godinu dana se čekalo na najsuvremeniji uređaj jer su prethodna dva bila prestara za obnavljanje. Godišnje će se na njemu liječiti 300 do 400 pacijenata, kaže pročelnik Zavoda, dr. Oliver Pavlović.
Osuvremenjivanje i obnova KBC-a Osijek je nužna, izjavio je ravnatelj, doc.dr. Željko Zubčić.U tijeku je javni natječaj za salu za kateterizaciju na Klinici za bolesti srca i krvožilnog sustava. U planu je i nabavka novih kamera za potrebe Zavoda za nuklearnu medicinu.
Zadovoljstvo je moći kupiti, rekao je ministar Kujundžić i dodao kako osječkoj bolnici još mnogo toga treba, ali ovaj je kraj to posebno i zaslužio. Govoreći o potrebi povećanja dopunskog zdravstvenog osiguranja, ministar je rekao kako se trenutačno o tome još ne razmišlja, ali činjenica je kako je dug od 8 milijardi kuna veliki teret za zdravstveni sustav. Osiguranici moraju postati svjesni kako je hrvatsko zdravstvo na visokoj razini, ali to košta.
Ministar Kujundžić, danas je obišao buduću zgradu Klinike za psihijatriju te Odjel za dijalizu gdje su donacijom stigli novi dijalizatori, te uređaji za pročišćavanje tekućine potrebne za dijalizu.

 

kbc-osijek