U Zračnoj luci Osijek rekordi

U Zračnoj luci Osijek  rekordi U Zračnoj luci Osijek  rekordi
foto Krunoslav Inhof foto Krunoslav Inhof

dir. Zračne luke Osijek Davor Forgić (foto Krunoslav Inhof)

Osječka zračna luka bilježi rekordno povećanje prijevoza putnika, a zbog odlične popunjenosti linije za Köln otvaraju se mogućnosti za letove i u druga njemačka odredišta poput Berlina, Frankfurta i Münchena.

U prvih šest mjeseci ove godine kroz Zračnu luku Osijek prošlo je 145 % više putnika u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine.

"Ako se ostvare dosadašnje projekcije kroz Zračnu luku Osijek moglo bi proći više od 80 tisuća putnika, a sve temeljimo na dosadašnjoj brojci od gotovo 30 tisuća putnika." - rekao je Davor Forgić direktor Zračne luka Osijek.

Zračna luka Osijek surađuje s WizAirom na liniji Osijek-Basel. S tom je zrakoplovnom tvrtkom tijekom ljeta uveden, osim ponedjeljkom i petkom, još jedan let srijedom. Za Stuttgart, po novom, leti se redovito tijekom cijele godine, dva puta tjedno, a od 11. srpnja krenula je i linija prema Kölnu također dva puta tjedno. Osim prijevoza putnika iz Osijeka za Köln, Eurowings, je zainteresiran i za nove linije iz Osijeka prema Berlinu, Frankfurtu i Münchenu. Po svemu sudeći s Ryanairom se neće više surađivati, no postoje naznake da bi Air Lingus, nacionalna irska tvrtka, slijedeće godine mogla ozbiljno pregovarati s predstavnicima osječke zračne luke.

"Ove godine im nismo u planu. Orjentirali su se prema prekooceanskim letovima, no svjesni su broja Slavonaca u Irskoj i tog potencijala, tako da za slijedeću godinu očekujemo ozbiljne pregovore." - uvjeren je direktor ZLO-a Forgić.

Domaći letovi s Croatia Airlinesom prema Splitu i Dubrovniku su popunjeni, a slobodno mjesto moguće je jedino pronaći na kružnoj liniji Osijek-Zagreb-odredišta na Jadranskoj obali. Nastave li se povoljni trendovi, kroz Zračnu luku Osijek moglo bi proći i do sto posto putnika više u odnosu na prošlu godinu. Uz to osječka zračna luka ponovo je dobila certifikat za cargo terete čime će se još više povećati broj letova iz slavonske ravnice.