Učenici održali lekciju svima

Učenici održali lekciju svima

Dostojanstvenim prosvjedom na središnjem trgu u Slavonskome Brodu učenici Srednje medicinske škole okončali su petodnevni štrajk. U ponedjeljak se vraćaju u školske klupe ponosni što su svojom akcijom primorali odgovorne na promjene u organizaciji nastave u srednjim medicinskim školama u cijeloj zemlji.

Obećano im je kako će se od siječnja stručna i teorijska nastava održavati po novom modelu. Detalji se još dogovaraju, ali bit će udovoljeno osnovnom učeničkom zahtjevu da dnevna satnica ne prelazi pedagoški standard.  Dosada su, zbog loše organizacije,na nastavi provodili i deset sati, a učenici putnici po cijele dane izbivali od kuće.
"Jako smo ponosni. Ovo je naša pobjeda. Pokazalo se kako možemo nešto promijeniti ako smo jedinstveni.  Drago nam je i što smo i resorno ministarstvo upozorili na manjkavostinovog kurikuluma prema kojemu školovanje za medicinske sestre traje pet godine", komentirali su na današnjem prosvjedu učenici.
Tijekom prijepodneva oglasilo se ravnateljstvo Medicinske škole. Razočarani  su što je sva krivnja za lošu organizaciju nastave prebačena na njih.  Zato  su još  jednom upozorili na loše uvjete u kojima rade, manjak učionica i kabineta , nedostatak sportske dvorane i drugo. Ravnateljica škole zbog toga je prozvala  Brodsko posavsku županiju, ali i ministarstvo. "Ministarstvo nije vodilo računa o opterećenosti učenika. Sada je i samo uvidjelo kako je problem veliki. A znate onu narodnu:  slon se igrao ili tukao – trava je nastradala! To je rezime svega , pa po cijenu moga otkaza", slikovito se izrazila ravnateljica Katica Lulić.