Uginule kokoši pred vratima Županije

Uginule kokoši pred vratima Županije Uginule kokoši pred vratima Županije

Osječani su ostali zatečeni prizorom koji se oko podneva mogao vidjeti na glavnome trgu kojim se širio smrad uginulih kokoši.

Ispred vrata sjedišta Osječko-baranjske županije na glavnome trgu u Osijeku, Nikola Jaman iz Petrijevaca pobacao je 50-ak uginulih kokoši nesilica optužujći Stožer za zaštitu i spašavanje i župana Vladimira Šišljagića da nisu odgovarali na njegove apele za pomoć zbog čega je poplavljena njegova imovina. Tvrdi da u općinskom i županijskom stožeru za zaštitu i spašavanje prešućuju da je došlo do puknuća nasipa na rječici Vučici. Voda je poplavila stambene objekte i 12 hektara ribnjaka, kaže Nikola Jaman. Uspio je spasiti konje i dio mehanizacije, ali ne i imovinu iz kuće jer – kako tvrdi – na brojne pozive za pomoć nitko mu nije odgovarao.

dsc_0037.jpgdsc_0055.jpg

Jamana je, u međuvremenu, policija privela.

Načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić odbacio je Jamanove tvrdnje da mu nitko nije htio pomoći, rekavši kako je u subotu oko 7,15 sati Jaman obaviješten "da će doći visoka voda i da svu svoju imovinu skloni te da će mu u tome pomoći svi koji su za to nadležni". "Nažalost, on je odgovorio da mu ne može biti ništa i nije reagirao do večernjih sati.", poručio je Zelić.

Na pitanje je li došlo do puknuća nasipa, u Hrvatskim su nam vodama objasnili kako se zapravo radi o inundacijskom pojasu rječice Vučice.

- Tamo imamo jedan manji, ljetni nasip koji ustvari nije pravi nasip. Zbog velikog vodostaja, kada se to područje više nije moglo braniti, došlo je do prelijevanja nasipa i do oštećenja odnosno erozije na dva mjesta, a zatim i do puknuća nasipa - rekao je Darko Samardžić iz Hrvatskih voda.

Nikola Jaman