Uhićen osumnjičenik za ubojstvo iz Koške

Uhićen osumnjičenik za ubojstvo iz Koške

Uhićen je osumnjičenik za ubojstvo 17-godišnje djevojke iz sela Ordanja pokraj Koške, koja je jučer pronađena mrtva na željezničkom kolodvoru - priopćeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave osječko-baranjske.

Djelatnici Policijske uprave u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom utvrdili su osnovanu sumnju da je ubojstvo počinio 23-godišnji hrvatski državljanin. Budući da je žrtva maloljetna, a izvidi i postupak su u takvim slučajevima tajni, voditelj službe općeg kriminaliteta Policijske uprave osječko-baranjske Tomislav Gal nije mnogo otkrio:

dsc_3892.jpg "Nakon jučerašnjeg pronalaska mrtvog tijela djevojke, kod željezničkog kolodvora u Koški, obdukcijom je potvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, odnosno ubojstvu.U suradnji s osječkim Županijskim državnim odvjetništvom i kolegama iz Ravnateljstva policije utvrdili smo osnovanu sumnju da je 23-godišnjak, 6. studenog u Koški, u blizini željezničkog kolodovora, nakon kraće verbalne rasprave, hladnim oružjem, zadao žrtvi više ubodnih i reznih rana, uslijed kojih je maloljetnica preminula. Istražujući motiv kazenog djela utvrdili smo da su 23-godišnjak i maloljetna djevojka bili u određenoj vezi te da je motiv ubojstva navjerovatnije ljubomora", rekao je Gal i dodao kako će osumnjičenik tijekom dana biti priveden pritvorskom nadzorniku, a teretit će ga se za kazneno djelo teškog ubojstva: "...iz članka 111. kaznenog zakona za što je predviđena kazna od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora", dodao je Gal i napomenuo kako je osumnjičenik uhićen na području Osječko-baranjske županije, a dosad nije bio evidentiran kao počinitelj nekog drugog kaznenog djela.

 

Voditelj službe općeg kriminaliteta Policijske uprave osječko-baranjske Tomislav Gal