Ulična košarka na Sportskim igrama mladih - Osječanima srebro i bronca

Ulična košarka na Sportskim igrama mladih - Osječanima srebro i bronca

Na završnom turniru ulične košarke u sklopu Sportskih igara mladih u Splitu, sudjelovale su čak četiri ekipe iz Osijeka. Osječani se s turnira vraćaju sa srebrnim i brončanim odličjima .

Na turniru za mladiće godišta 2007. igrali su Vros i Lege, a u godištu 2005. Osijek i Krvopije. Sve su utakmice još jednom pokazale znanje i borbenost mladih košarkaša koji vrijedno treniraju u svojim klubovima.
Trostruki pobjednici Sportskih igara mladih, ekipa Krvopija, snage je odmjerila s ekipama Marinaca iz Virovitice, Pazina 005, Alkara iz Sinja i KK Dinamom iz Zagreba od kojega su u finalu izgubili. Ekipa Osijeka igrala je protiv Čakovca i dva puta protiv sinjskog Alkara i osvojila treće mjesto.
Vros je na turniru godišta 2007. zauzeo četvrto mjesto.
Osvojivši drugo mjesto i srebrne medalje, osječke su Krvopije stekle pravo nastupa na Međunarodnim Sportskim igrama mladih koje će se potkraj kolovoza održati u Splitu. Za Krvopije su i ove godine igrali Gabrijel Flanjak, Luka Varga, Luka Ćurak i Tin Grujić, a njihov je voditelj bio Davor Ćurak. Za brončani Osijek igrali su Filip Milošević Pavičić, Matej Vila, Borna Pavošević i Šimun Babić, a vodio ih je Karlo Dafish.