Umirovljenici o covid dodatku: Svaka kuna je dobrodošla

Umirovljenici o covid dodatku: Svaka kuna je dobrodošla

predsjednica Matice umirovljenika Grada Osijeka, Marija Sužnjević

Jednoj od najranjivijih skupina - umirovljenicima Vlada će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć radi ublažavanja posljedica koronakrize. Odluka će biti donesena u srijedu na sjednici Vlade. U Matici umirovljenika grada Osijeka ne kriju zadovoljstvo zbog takve odluke.

Premijer Andrej Plenković objavio je će umirovljenici s mirovinom do 1.500 kuna dobiti 1.200 kuna, onima kojima je iznos mirovine između 1.500 i 2.000 kuna isplatit će se 900 kuna, u rasponu od 2.000 do 3.000 kuna dobit će 600 kuna, a umirovljenicima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna.

„Presretni smo jer svaka je kuna dobrodošla u ovim vremenima. Jako nam je teško ovih mjeseci, osamljeni smo, nemamo plesove i druženja, što nam nedostaje. Ovo je konačno jedna lijepa vijest jer imamo umirovljenika s mirovinom do 750 kuna i naravno da su zadovoljni”, rekla je u našem programu predsjednica Matice umirovljenika Grada Osijeka Marija Sužnjević.

Covid dodatak obuhvatit će oko 850.000 umirovljenika u Hrvatskoj, ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna, neće biti oporeziv niti predmet ovrhe, a isplata kreće krajem travnja ili početkom svibnja.