Umro borac za poljoprivrednike Antun Laslo

Umro borac za poljoprivrednike Antun Laslo

Borac za interese poljoprivrednika i seljaka Antun Laslo umro je u petak u 71. godini, izvijestila je putem Facebooka njegova obitelj i prijatelji. Vodio je Zajednicu udruga seljaka Slavonije i Baranje te udrugu OPG-a Hrvatske "Život".

"Svim dragim mu prijateljima i ostalima koji ga poznaju, a često i kroz medije, javljamo tužnu vijest da nas je Antun napustio jutrom kada bi se i običavao ustajati, napojiti i nahraniti blago", kaže se u obavijesti.
"U miru svom i Božjem otišao je do kraja svjestan čovjekove prolaznosti ostavivši čvrst pečat od riječi kojima nije ostao dužan ovom svijetu i onima koje je zastupao svojim hrabrim i poštenim služenjem", dodaje se.
Bio je kako se navodi, "siguran u sve ono što je i javno i u krugu najbližih pronosio, govoreći jednostavnim rječnikom" te je "ostavio u zalog i na čuvanje jasno opredjeljenje života sa zemljom i blagom u obiteljskom okruženjem i s narodom kojeg je ljubio". Životom je svjedočio ono što je u javnosti pronosio - zar čovjek može više?, kažu potpisnici obavijesti.
"Izgubili smo borca za malog čovjeka, poljoprivrednika i uređenu poljoprivredu u Hrvatskoj. Antun je jedinstven, slažu se svi koji su ga poznavali. Iskrena sućut obitelji i prijateljima", napisali su na web stranici Agrokluba, stranice specijalizirane za poljoprivredu.
"Izgubili smo borca za malog čovjeka, poljoprivrednika i uređenu poljoprivredu u Hrvatskoj", poručio je Mato Brlošić s kojim je često sudjelovao u brojnim prosvjedima. 

Lasla je javnost upoznala 1990. kroz Udrugu seljaka Đakovštine. Uslijedile su zatim čelne funkcije u Savezu seljaka Hrvatske, Zajednici udruga seljaka Slavonije i Baranje. Ostao je zapamćen i kao član Hrvatskog seljačkog saveza, vođa prosvjeda i pregovarač.
Iz javnog života povukao se 2018. godine, u vrijeme kada je obnašao funkciju predsjednika Udruge OPG-ova Hrvatske Život.
Posljednji ispraćaj će biti u subotu, 25. rujna u 14 sati u njegovom selu, Satnici Đakovačkoj.