Unikom - Nove staze na raskrižju Drinske i Trpimirove

Unikom - Nove staze na raskrižju Drinske i Trpimirove Unikom - Nove staze na raskrižju Drinske i Trpimirove
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Na raskrižju Drinske i Trpimirove ulice u Osijeku izgrađene su nove staze koje će građanima Sjenjaka omogućiti lakši prolazak tamošnjim kružnim tokom do trgovačkog centra. Staze će izgraditi Unikom na inicijativu građana Gradske četvrti Novi grad.

Mirta Vlahović, gradska vijećnica Grada Osijjeka prenijela je gradskoj upravi želju građana Sjenjaka za izgradnjom staze na zelenoj površini preko koje su prelazili do trgovačkog centra, krateći tako dug obilazan put kojim su morali prolaziti nakon izgradnje kružnog toka.

"Drago mi je da smo brzo našli riješenje i da će Unikom sa svojim stručnim službama riješiti naš problem pazeći da se ne naruši u mnogome zelena površina. Moram primijetiti da smo dobili drvo više." - rekla je gradska vijećnica Mirta Vlahović

Direktor Unikoma Davor Vić istaknuo je kako im je drago da imaju dobru surdnju s građanima i da su riješili detalj koji podiže kvalitetu života građanima Sjenjaka.

"Mi i jesmo tu da građanima, ukoliko je to moguće, život učinimo kavalitetnijim i ugodnijim. Nismo pogriješili jer staza koju dovršavamo, jedna je od frekventnijih u ovom dijelu grada. Sami smo preuzeli i održavanje zelenila u kružnim tokovima kako ne bi propustili priiku da lice grada učinimo još ljepšim" - rekao je Vić

"Pazli smo na svaki detalj uređujući zelenilo u trima kružnim tokovima od južne obilaznice prema sjeveru, do zadnjeg pred kojim smo. Svaki je razrađen do detalja, od načina uređenja, do biljaka koje ukrašavaju kružne tokove. I pri gradnji ovih staza smo pazili da više zasadimo nego oštetimo, a lijep je i da su građani pokazali svijest o okolištu tražeći da se izgradnjom staze zapravo zaštiti ostatak zelene površine" - rekao je rukovoditelj radne jedinice Zelenilo Stjepan Giesler.