Upisi u program Priprema, kreni, u Sokol – skreni!

Upisi u program Priprema, kreni, u Sokol – skreni!

U tijeku su upisi u projekt "Priprema, kreni, u Sokol – skreni!", koji djeci u dobi od 7 do 10 godina omogućuje besplatno sudjelovanje na treninzima gimnastičke rekreacije. Program je osmislio i provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito.

"Kroz kvalitetno provođenje slobodnog vremena, djeca će imati priliku učiti i o razvijanju zdravih stilova života, učiti o poštivanju, prihvaćanju i življenju s različitostima, jačanju solidarnosti i timskog rada", ističu iz Gimnastičkog društva.
Ciljevi programa su:
- promicanjem bavljenja sportom od najranije dobi razvijati kod djece mlađe školske dobi svijest o zdravim navikama i zdravom stilu života
- povećanje broja korisnika uključenih u programe bavljenja gimnastičkim sportom kao temeljem zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja te u svrhu poboljšanja zdravlja navedenim programom unaprijediti kvalitetu života svih uključenih dionika
Riječ je o programu koji obuhvaća besplatno jednomjesečno sudjelovanje na gimnastičkim treninzima u dvorani Sokol Centar Osijek (Kralja Zvonimira 5). Treninzi će se odvijati kroz cijeli prosinac dva puta tjedno.
Treninzi su namijenjeni školarcima u dobi od 7 do 10 godina starosti, koji još uvijek nisu članovi GD Osijek – Žita.

U završnom dijelu, polaznici će sudjelovati i na edukativnoj radionici na temu prevencije nasilja u sportu i fair play - sadržaj radionice temeljit će se na slikovnici "Bonton ponašanja u športu" za djecu školskog uzrasta, izrađenoj 2018. godine u okviru Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu, na športskim natjecanjima i izvan njih.
Provedba projekta financirana je sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini.
Za prijavu na sudjelovanje u projektu potrebno je javiti se na broj telefona: 099 5364 753 (poziv / SMS / Viber / WhatsApp).