Urban fest Osijek

Urban fest            Osijek

fotografija iz pozivnice organizatora

Novo izdanje Urban festa Osijek na lijevoj dravskoj obali kod katakombi 18. i 19. rujna okupit će osječke demo, craft i underground bendove. Nastupaju Echoes, Rovovsko Stopalo, Izumiranje vrste uživo, Lethe & Layka, Krankšvester, Retfatlanta, Manda i mnogi drugi.

urban-plakat.jpg"Unatoč tome što je priroda stavila blokadu na 2020. godinu, što su sitna i golim okom nevidljiva bića uspjela izdominirati svjetskom scenom i dirigirati realizacijom naših potreba, Kreativna agencija Adverta navukla je štitove na sebe i kreće u realizaciju najdražeg nam Urban fest Osijek glazbenog festivala.

Kao i proteklih godina, ova rastuća priča slavi finale ljeta i uvodi nas u jesen, možda najneizvjesniju do sada, ali puno opušteniju jednom kada se napunite dobrim vibracijama koje festival šalje.

Ovogodišnje izdanje ide pod heštegom #samoosijek jer svi izvođači, na obje pozornice i tijekom oba dana dolaze iz Osijeka. Scena koja nikada nije nestala, samo se malo povukla nad agresivnom poplavom šunda, tijekom vikenda 18. i 19. rujna 2020., priprema se za najmoćnije izazivanje dobrih osjećaja do sada. Od petka, kada će festival voditi zvukovi i energija osječkih demo, craft, underground bendova do subote kada će se na dvije pozornice paralelno održavati jedan od najjačih klupskih programa ovog dijela Europe i koncerti ponajboljih hrvatskih bendova koji pune sve što se da napuniti. Sve to je Osijek" kaže se u pozivnici organizatora.

PROGRAM

Petak, 18. rujna 
18:00 sati - Echoes, Rovovsko Stopalo, Izumiranje vrste uživo, Lethe & Layka

Subota, 19. rujna 
- Krankšvester, Retfatlanta, Manda, rap aktivisti Neispavani, krojitelj scene Tin Arbutina & dark pop umjetnik XVII
- TRAUM stage: Insolate i Volster, Marko Felinger, kolek3k & mr. Phrasal