Uručeno 13 potpora osječkim poduzetnicima

Uručeno 13 potpora osječkim poduzetnicima Uručeno 13 potpora osječkim poduzetnicima

foto M.Kralj/HRT

Više od 2 milijuna kuna ove godine grad Osijek izdvaja za potpore razvoju poduzetništva kroz Javni poziv a u 2019. bit će i više. Poziv je za ovu godinu otvoren i dalje, do kraja ovog mjeseca, raspoloživo je još oko 500 tisuća kuna. Danas je uručeno 13 potpora.

Riječ je o dodjeli potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka sedmoj ovogodišnjoj grupi poduzetnika koja se prijavila na Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2018.

Do sada je u ovoj godini ukupno dodijeljeno 111 potpora vrijednosti milijun i 680 tisuća kuna - rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Od 2 milijuna i 680 tisuća kuna, koliko je predviđeno za ovu godinu, ostalo je još nešto manje od 500 tisuća kuna te pozivaju poduzetnike da se jave Upravnom odjelu za gospodarstvo gdje mogu dobiti sve informacije kako dobiti potpore. Potpore se mogu dobiti za 7 mjera, mjere i kombinirati te dobiti i do 70 tisuća kuna po javnom pozivu.