Uskoro natječaj OBŽ za najbolju poduzetničku ideju

Uskoro natječaj OBŽ za najbolju poduzetničku ideju Uskoro natječaj OBŽ za najbolju poduzetničku ideju

foto: mpc-miholjac

Osječko baranjska županija po 13. put raspisat će natječaj za projekt poticanja malog i srednjeg poduzetništva "Najbolja poduzetnička ideja". Sa sponzorima projekta potpisani su ugovori o financiranju

Cilj projekta "Najbolja poduzetnička ideja" poticanje je start-up poduzetnika, te onih koji tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva i stvaranje novih proizvoda i usluga koje mogu ponuditi tržištu. "Poduzetničke ideje koje nagrađujemo stvaraju pozitivnu gospodarsku klimu, a dio poduzetnika početnika proširio je svoje poslovanje, zapošljava i aktivno doprinosi gospodarstvu Županije", rekao je zamjenik župana Goran Ivanović. 

Ugovori o sponozorstvu potpisani su s Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Osijek, te tvrtkama Cesting, Kanaan i Vuka, a najveći iznos od 20 tisuća kuna izvojit će  Županija. Ove godine u nagradni fond uplaćena je 41 tisuća kuna. Za prvonagrađenu poduzetničku ideju izdvojit će se 10 tisuća kuna, a bit će nagrađeno još 12 poduzetničkih ideja. Od 2006. godine kada je projekt krenuo za nagrade za najbolju ideju izdvojeno je oko milijun i 200 tisuća kuna, a prijavilo se više od 700 kandidata. "Natječaj se otvara 1. listopada i bit će otvoren 45 dana", rekla je županijska pročenica za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović, te dodala da se sve informacije o projektu mogu pronaći na mrežnim stranicama Županije.