Uskrsnica umirovljenicima 200 kuna

Uskrsnica umirovljenicima 200 kuna

Grad Osijek je u ovogodišnjem proračunu za isplatu uskrsnica umirovljenicima i siromašnima osigurao milijun i 200 tisuća kuna, izjavio je danas na konferenciji za novinare osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Pet tisuća petsto umirovljenika i socijalno ugroženih osoba čija su primanja do 1700 kuna dobit će uskrsnicu u iznosu 200, a socijalno ugrožene obitelji 300 kuna rekao je prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić. Kako je dogovoreno, Hrvatska će pošta tiskati uputnice i dostaviti ih na kućne adrese.
Uskrsnicu će dobiti korisnici socijalnog programa koji podnesu zahtjev zaključno do 21. travnja, a umirovljenici do 5. svibnja, jer je moguće da evidencija  Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje nije ažurirana zbog novih umirovljenika ili promjene adrese, rekao je Kristić te pozvao da se korisnici obrate u Upravni odjel ili Gradske četvrti i Mjesne odbore.
Gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je da se gradska uprava, unatoč gospodarskim prilikama i stanju gradskog proračuna, odlučila na isplatu uskrsnica, ne samo radi pokazivanja socijalne osjetljivosti, nego i da bi se pomoglo onima kojima je to najpotrebnije.
Vrkić je najavio da isplata uskrsnica počinje od ponedjeljka, 14. travnja.