Uspješno završena akcija „Pomozimo Renati Dragičević“

Uspješno završena akcija „Pomozimo Renati Dragičević“ Uspješno završena akcija „Pomozimo Renati Dragičević“
Renata Dragičević Renata Dragičević

Uspješno je završena velika humanitarna akcija koju su Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Maraton klub Hrvatski sokol iz Osijeka pokrenuli prije mjesec dana kako bi prikupili novac za liječenje teško bolesne Renate Dragičević.

 

Hrabra i vrijedna majka troje male djece, Renata Dragičević iz Tovarnika, prošle je godine teško oboljela od karcinoma dojke i trenutačno se liječi kemoterapijama te se bori s teškim životnim uvjetima u nedostatku materijalnih sredstava, zbog čega je organizirano nekoliko humanitarnih akcija.

Do nedavnog odlaska na bolovanje bila je jedina zaposlena u obitelji koju čine još suprug i troje djece. Uz sve to je izvanredno studirala.

Zbog visokih troškova liječenja, Renatina je obitelj sve to financijski teško podnosila. Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Maraton klub Osijek organizirali su 17. siječnja 2016. maraton Osijek-Tovarnik simboličnog naziva "Utrka za Renatu", rukometni klub iz Iloka organizirao je 23. siječnja humanitarni rukometni turnir.

Humanitarnom zabavom “Valentinovo za Renatu”, koju su 30. siječnja organizirali Udruga žena i Lovačka udruga Vepar iz Tovarnika, uspješno je završena je humanitarna akcija „Pomozimo Renati Dragičević“.

Ukupno je prikupljeno 158.000 kuna, što će pomoći Renatinom daljnjem liječenju, kao i završetku obiteljske kuće koja se trenutno uređuje.

"Ponosni smo što smo u tako kratkom roku uspjeli potaknuti naše Tovarničane i veliki broj ljudi diljem Hrvatske. Svim ljudima dobre volje i velikoga, humanoga srca, možemo samo reći: Hvala Vam svima od srca! A Renati želimo uspješno izliječenje i svako dobro!", istaknuo je na kraju akcije Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika.