Utrkom "Osijek trči" za Pedijatriju prikupljena vrijedna donacija

Utrkom "Osijek trči" za Pedijatriju prikupljena vrijedna donacija Utrkom "Osijek trči" za Pedijatriju prikupljena vrijedna donacija
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Humanitarnom utrkom "Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre" za Pedijatriju osječkog KBC-a prikupljeno je 20.330 kuna, a ta će sredstva upotrijebiti za kupnju novog infuzomata koji je prijeko potreban na tom odjelu.

Na osječkoj Klinici za pedijatriju kapacitet je 93 kreveta, a kako je istaknuo v.d. ravnatelja klinike za Pedijatriju primarijus Ivica Škoro primajući današnju donaciju, pred blagdane je ipak nešto manje pacijenata. Uručena sredstva iskoristit će za kupnju infuzomata: "To su aparati koji se koriste svakodnevno na onkologiji hematologiji većina terapije se daje intravenski to su aparati preko kojih dajemo infuzije i koji točno preciziraju protok stalno i teškim i lakšim bolesnicima i za druge odjele se koriste", rekao je primarijus Škoro.

img_20191219_120039.jpg Sredstva su prikupljena humanitarnom utrkom koja je održana u sklopu proslave Dana grada Osijeka, a organizator i promotor utrke je i ovoga puta bio Igor Delač: "Počeo sam se baviti rekreativnim trčanjem prije osam godina, a prošle godine sam osjetio potrebu da kao javna osoba koja djeluje kroz glazbu pokušam napraviti utrku za opće dobro. Tako sam došao na ideju humanitarne utrke za Dan grada Osijeka i sada se onda održala drugu godinu. Iznad svih očekivanja je bio posjet, bilo je 650 trkača, a utrkama na 2, 5, i 10 km prikupljeno je ukupno 20.333 kn. Mi smo presretni, meni je srce veliko ko kuća i u ovom trenutku sam najsretniji čovjek na svijetu", rekao je Delač.

Dokaz da se utrka "Osijek trči" pokazala kao uspješnom pričom je i dolazak oko 50 sudionika iz grada Tuzle koji je grad prijatelj s Osijekom čime je ova humanitarna utrka dobila i međunarodni karakter. Suorganizatori utrke bili su Atletski klub Slavonija Žito i Grad Osijek, a Crveni križ je pripomogao s čak 50 volontera. Pedijatriju je danas posjetila predsjednica osječkog Atletskog kluba Zvjezdana Tuma Pavlov: "Nadamo se da ćemo utrku stvarno napraviti tradicionalnom i izuzetno smo ponosni što možemo sudjelovati u takvim utrkama, a u organizaciji sudjeluju i naši atletičari."

Predstavnici Grada Osijeka na Pedijatriji bili su pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić i pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar: "Grad Osijek je pokretač ove priče, dakle na inicijativu gospodina Delača mi smo ovu hvalevrijednu utrku i njen humanitarni dio uključili u program Dana grada Osijeka. Sada kada je utrka lijepo prihvaćena od strane naših sugrađana odlučili smo da ovo bude tradicionalna utrka za Dan Grada", rekao je Lončar, a Kristić dodao kako je "utrka spoj zajedničke akcije, sinergije rekreativaca, sportaša i humanitaraca te se radujem sljedećim izdanjima" jer zbog odličnog odziva građana odlučeno je kako će utrka postati tradicionalna sve u cilju poboljšanja uvjeta liječenja malih pacijenata na Pedijatriji osječkog KBC-a.