Uz domaće prvenstvo "Brokeri" u novoj sezoni i u ABA 2 ligi

Uz domaće prvenstvo "Brokeri" u novoj sezoni i u ABA 2 ligi

foto:KK VROS

Uoči prvog kola HT Premijer lige ‘21/’22 i otvaranja sezone protiv Sonik Puntamike (18.9. dvorana Gradski vrt 17:00), Vrijednosnice Osijek predstavile su stručni stožer i nikada mlađi roster. Na konferenciji za novinstvo potvrđeno je i prihvaćanje pozivnice za sudjelovanje u ABA 2 ligi.

Ciljeve uoči nove sezone naglasio je direktor kluba Renato Martinko: - Naši ciljevi i planovi su dugoročni, vezani su za stvaranje mladog i potentnog tima sa što većim brojem domaćih igrača. Sastavili smo domaći stručni tim, trener Marko Mandić te njegovi pomoćnici imaju zadatak od ekipe koja trenutno ima prosjek od 19,3 godine ostvariti mirnu plovidbu kroz sezonu, rekao je Martinko.

- Ekipa je jako mlada, energetski moćna i dobro je odradila pripreme u kojima su nas zaobišle ozbiljne ozljede. Neiskustvo moramo nadoknaditi energijom, borbenošću i velikom rotacijom igrača. Svi koji svojim radom zasluže biti u sastavu pružit će im se šansa a oni će svojim doprinosom u igri kreirati svoj status, istaknuo je trener Mandić uz osvrt na pripreme uoči sezone: - Odigrali smo sedam pripremnih utakmica i samo jednu smo pobijedili, evidentno je da se dižemo u formi ali pred nama je još puno uspona, padova i velikih oscilacija. Očekujem od ekipe da će rasti s dobrim radom i stjecanjem iskustva kroz prvenstvo, istaknuo je trener brokera.

Čelni ljudi ABA Lige ponudili su Vrijednosnicama pozivnicu za igranje u ABA 2 Ligi i uprava kluba poziv je odlučila prihvatiti: - Vodstvo ABA Lige već nas je kontaktiralo pred početak nekoliko dosadašnjih sezona, ali naša procjena je bila da su HT Premijer Liga i Alpe Adria Cup, koji smo igrali do Covid pandemije, natjecanja po mjeri za naš klub. Na osnovu plasmana iz prošle sezone nismo ostvarili pravo na nastup u nijednom natjecanju osim domaćeg prvenstva, te smo ovu pozivnicu prihvatili iz dva razloga. Prvi je odluka našeg predsjednika Alexandera Hrkača da mu geografski položaj ekipa u ovoj ligi odgovara za marketinško brendiranje, obzirom na nove poslovne planove i ulaganja. Drugi je da će nam još jedno natjecanje biti od velike koristi za profiliranje i stasanje naših mladih igrača. Vrijednosnicama Osijek je dodijeljen i jedan od pet turnira (balona) ABA 2 Lige, koji će se u Osijeku igrati od 08. do 12.11.2021. godine. Turnir će ljubiteljima košarke u Gradu na Dravi dovesti na pet dana oko 300 sudionika, 14 ekipa i 15 kvalitetnih košarkaških utakmica, zaključio je Martinko.

Na tribine uz Covid potvrde
Ulaz za publiku će biti dozvoljen po protokolu Stožera za civilnu zaštitu uz jednu od tri Covid potvrde, a cijena ulaznica za sve utakmice u sezoni će biti 20kn.

Više o temi poslušajte u nastavku, razgovor vodila Amoreta Bajto:

KK Vrijednosnice Osijek Renato Martinko