„Vaterpolo u žitu“ i „Odojka na pijesku“

„Vaterpolo u žitu“ i „Odojka na pijesku“

Ovog vikenda Bazen Belišće okupirat će sportaši rekreativci – u petak 9. kolovoza od 18 sati održava se 7. turnir „Vaterpolo u žitu“, dok u subotu 10. kolovoza od 11 sati počinje 3. turnir „Odojka na pijesku“.

U petak predvečer na Bazenu Belišće održat će se sada već tradicionalni amaterski vaterpolo turnir „Vaterpolo u žitu“ koji ove godine dobiva međunarodni karakter. Kao i do sada igrat će se na skraćenom terenu prilagođenom slavonskim plivačima, 2x4 minute, 6+1 igrač, a možda bude i 5+1 zbog deficita dobrih plivača. Kotizacija iznosi 100kn po ekipi (prijave: Mislav 0989373256). Po prvi puta na turnir dolazi ekipa izvan Lijepe naše i to iz Boke Kotorske, odnosno Crne Gore. Za zabavni dio biti će zaduženi DJ MariManda i MariSol uz klasičnu ponudu hrane i pića.
Turnir su 2013. godine pokrenuli belišćanski studenti, a danas je pod organizacijskom palicom Karašicke Republike i uz podršku Hrvatskog vaterpolskog saveza, Savjeta mladih Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i Bazena Belišće.
Dan poslije, u subotu 11. kolovoza na Bazenu Belišće od 11 sati održava se 3. mješoviti amaterski turnir 3 na 3 u odbojci „Odojka na pijesku“. Kotizacija iznosi 40kn (prijave: Matko 0916037752), a svaka ekipa mora imati barem jednu osobu suprotnog spola. Organizatori jamče da ni ovoga puta na turniru neće stradati niti jedan odojak čime turnir potvrđuje zasluženi certifikat #pigfriendly eventa.