Veća sigurnost u Centrima za socijalnu skrb

Veća sigurnost u Centrima za socijalnu skrb Veća sigurnost u Centrima za socijalnu skrb
Foto: HRT/Ksenija Zelenić Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković boravi danas u Vukovaru i Vinkovcima. Krajem rujna, najkasnije početkom listopada najavila je mogućnost veće zaštite djelatnika Centara za socijalnu skrb.

Ministrica Bedeković sastala se vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, te ravnateljima socijalnih ustanova s područja te županije i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Na Ovčari je položila vijenac i zapalila svijeću u spomen na sve ubijene i nasilno odvedene žrtve Domovinakog rata.

Tijekom susreta sa županom Galićem i gradonačelnikom Penavom razgovaralo se o stanju socijalne skri na području Vukovarsko - srijemske županije. Ministrica Vesna Bedeković istaknula je kako je uvođenje fizičke i tehničke zaštite u svim Centrima i podružnicama za socijalnu skrb u završnoj fazi.Rok je kraj mjeseca rujna ili najkasnije početak listopada. Time će se stvoriti uvjeti za sigurniji rad svih djelatnika u Centrima ili podružnicama za socijalnu skrb. Slučaj iz Đakova se više nesmije dogoditi, rekla je Bedeković.
Ususret nacionalnom danu protiv nasilja nad ženama, djecom i članovima obitelji, ministrica Bedeković najavljuje izmjenu zakona s oštrijim sankcijama za nasilnike. U šest hrvatskih Županija još uvijek nemamo sigurne kuće. Resorno ministarstvo priprema nekoliko projekata koji bi trebali biti financirani sredstvima Europske Unije, a cilj im je znatno poboljšanje i veće zadovoljavanje potreba socijalne skrbi.