Veleposlanica Kosova u Osijeku

Veleposlanica Kosova u Osijeku

Veleposlanica Kosova u Hrvatskoj Shkendije Geci Sherifi boravila je u Osijeku i Osječko baranjskoj županiju. Primili su je i razgovarali o mogućoj suradnji župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Ivan Vrkić

U Osječko-baranjskoj županiji živi oko 900 pripadnika albanske narodnosti. U tri osnovne škole, dvije u Osijeku, te jednoj u Đakovu učenici imaju mogućnost pohađanja nastave na materinskom jeziku. Predsjednik Vijeća Albanaca Basri Haliti zahvalio je na potpori koju im pruža Županija, dok je gošća - veleposlanica Geci Sherifi istaknula da je razlog posjetu želja da se upoznaju s mogućnostima suradnje na sveučilišnoj razini, ali i izrade projekata s kojima bi se natjecali za sredstva Europskoj unije. Župan Vladimir Šišljagić obećao je potporu u izobrazbi kadrova. Ravnatelj Regionalne razvojne agencije Stjepan Ribić rekao je da Agencija stoji na raspolaganju u edukaciji kosovskim institucijama.

Veleposlanicu Kosova sa suradnicima primio je i gradonačelnik Ivan Vrkić. Kao i u Županiji razgovaralo se o mogućnostima suradnje. Rečeno je da već četiri godine traje suradnja s kosovskim gradom Prizrenom.

 

veleposlanica Shkendije Geci Sherifi i župan Vladimir Šišljagić