Veleposlanik Kosova Gezim Kasapolli u posjetu Gradu i Županiji

Veleposlanik Kosova Gezim Kasapolli u posjetu Gradu i Županiji Veleposlanik Kosova Gezim Kasapolli u posjetu Gradu i Županiji

foto: HRT/Mirta Milas

Jačanje gospodarske suradnje jedan je od ciljeva koje su si u idućem razdoblju zadali veleposlanik Republike Kosova u Hrvatskoj Gezim Kasapolij i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić .

Gradonačelnik Ivan Vrkić je istaknuo: "S našim smo prijateljskim Gradom Prizrenom razgovarali o međusobnim odnosima dvaju naroda, dvije države, ali isto tako i lokalne zajednice. Dogovorili smo da pojačamo suradnju u onim elementima koji su najvažniji za oba naroda, a to je ulaganje u gospodarstvo. Moramo najprije utvrditi koje su to dodirne točke i vidjeti  koji od naših proizvođača i tvrtki u Gradu Osijeku imaju interes prema Kosovu, a znamo da Saponia i još neke druge tvrtke izvrsno surađuju s njima već duže vrijeme. No, procijenili smo da to nije dovoljno i da treba pojačati suradnju pa ćemo se uskoro naći i razgovarati i u Osijeku i u Prizrenu zahvaljujući veleposlaniku i našim prijateljima Albancima koji žive i rade u Osijeku i vezivno su tkivo između dviju država. Uzdam se da će u budućnosti od našeg zajedničkog  odnosa imati korist i  jedna i druga strana".

A veleposlanik Kosova Gezim Kasapolli kaže: "Vjerujem da će ovo bit nastavak velikog prijateljstva i da ćemo biti praktični i pragmatični te naći zajednički interes u gospodarstvu, politici, europskim integracijama i svim procesima koje Kosovo počinje na svom putu. Vi znate da s Hrvatskom imamo jako dobre odnose, ali moramo nastaviti u tom smjeru jer vjerujem da prolazimo sve procese koje je Hrvatska prošla".

Veleposlanik Kosova Kasapolli i Vrkić