Velika akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Velika akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Kako bi se spriječila nestašica krvi, što je uobičajeno u ljetnom razdoblju, Gradsko društvo Crvenoga križa u svojim prostorijama, Šetalište Petra Preradovića organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u srijedu, 5. srpnja od 10 do 18 sati

Cjelodnevna se akcija organizira u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, NK Osijekom i Udrugom navijača Kohorta Osijek, a prema najavama, akciji će se pridružiti i brojne tvrtke i udruge s područja grada Osijeka, kao i djelatnici Gradske i Županijske uprave. Iz Crvenog križa pozivaju i sve zainteresirane Osječane da sudjeluju u ovom plemenitom činu građanske solidarnosti kojim se spašava nečiji život.
"Davatelj krvi aktivna je veza između zdravog dijela zajednice i bolesnika. Krv je jedinstven lijek koji za svaku zemlju predstavlja nacionalno bogatstvo. Darivanjem krvi postali ste članom jedne velike obitelji dobrovoljnih davatelja krvi zasnovanoj na dobrovoljnosti, besplatnosti, solidarnosti i anonimnosti, sa željom da u najplemenitijoj namjeri pomognete drugom. Život možete spasiti za samo nekoliko minuta vašeg vremena. Nemojte zaboraviti, poklonili ste dar posebne vrijednosti: vašu krv!", poručuje ravnatelj osječkog Crvenog križa Denis Ćosić.