Veliki međunarodni uspjeh Nore Kovačić

Veliki međunarodni uspjeh Nore Kovačić

foto M.Kralj/HRT

Noru Kovačić, učenicu 6. razreda osječke Osnovne škole Vijenac, primio je gradonačelnik Ivan Vrkić i čestitao na velikom uspjehu na Međunarodnom natjecanju "Engleski bez granica" održanom u Italiji .

U svojoj dobnoj kategoriji Nora Kovačić je osvojila 5. mjesto. Finalno natjecanje održano je u talijanskom gradu Lido di Jesolo a na natjecanju se okupilo 99 učenika iz cijeloga svijeta koji su se natjecali u pet dobnih skupina, tri za osnovnoškolce i dvije za srednjoškolce. Sa 104 boda Nora Kovačić je imala samo 4 boda manje od prvoplasiranog- ističe njena mentorica Branka Plećaš. Natjecanje Hippo- Engleski bez granica održano je šesti puta a OŠ Vijenac sudjelovala je do sada tri puta, prvi puta njihov je učenik stigao do finalnog natjecanja. 

Gradonačelnik Vrkić je ocijenio da je Nora Kovačić predstavila Osijek na najbolji mogući način te ocijenio da takvi primjeri pokazuju i odraslima kako se treba ponašati prema znanju. Pokazuje to, rekao je dalje gradonačelnik Vrkić, da imamo i stručnjake koji znaju prenijeti znanje a to je ono što nam treba da bismo se razvijali i opstali u gradu Osijeku.  

                 20180523_120140.jpg

mentorica Branka Plećaš, učenica Nora Kovačić i gradonačelnik Ivan Vrkić