Vinko Ručević na čelu osječko-baranjskog HNS-a

Vinko Ručević na čelu osječko-baranjskog HNS-a Vinko Ručević na čelu osječko-baranjskog HNS-a
Stjepan Čuraj Stjepan Čuraj

Vinko Ručević, foto: D. Lončarić

U Osijeku je održana izborna skupština županijske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata na kojoj je za predsjednika izabran jedini kandidat - Vinko Ručević. Nakon što je gradska organizacija dobila novu čelnicu, Žanu Gamoš, od danas i na županijskoj razini novi ljudi.

Dosadašnji predsjednik osječko-baranjskog HNS-a i predsjednik Regionalnoga saveza stranke za Slavoniju i Baranju Stjepan Čuraj rekao je kako se nastavlja tradicija jer je prije 8 godina na isti način on postao predsjednik županijske organizacije, a njegov prethodnik Ivica Mandić postao je predsjednik regionalnog saveza stranke. Nakon što je Čuraj otišao na više funkcije otvorio se prostor za nove ljude. "Očekujem nastavak razvoja organizacija u županiji nakon što smo ostvarili izvanredne rezultate na posljednjim lokalnim izborima", rekao je Čuraj te podsjetio kako je više od 60 HNS-ovih vijećnika u različitim općinskim i gradskim vijećima, a stranka djeluje i kao dio većine u Skupštini Osječko-baranjske županije. Istaknuo je povećanje subvencija za međumjesni promet za učenike i studente, uskoro se očekuju i veće subvencije za studentske kredite i otvaranje centara izvrnosti kao dio započetih projekata HNS-a koji se ostvaruju u županiji. 

U obraćanju novinarima Čuraj je govorio i o djelovanju Povjerenstva za Agrokor, čiji je član. Ponovio je kako je "dosta skeptičan kada su u pitanju mogući rezultati rada tog povjerenstva". "To je više postala zabava za javnost nego nešto što će donijeti neke zaključke i saznanja. Ni prethodnih 10 povjerenstava nije nam ništa donijelo, ali nismo htjeli izbjeći sudjelovanje kako nas ne bi zbog toga prozivali", kaže Čuraj. Dodao je kako smo daleko od rješenja za Agrokor, ali je bitno kakva je politička situacija i stabilnost zemlje o kojoj ovisi ponašanje investitora, kreditora i vjerovnika. 

Samir Kovačević iz Marijanaca i Matija Balog iz Bilja izabrani su za dopredsjednike, a Vinko Ručević za predsjednika županijske organizacije HNS-a. Ručević se predstavio novinarima kao poljoprivredni tehničar, organizator vinarskog sajma WineOS i vlasnik vinoteke Vinita iz Osijeka. Istaknuo je kako mu je želja da HNS i liberalni centar postane neizostavan čimbenik u svim jedinicama lokalne samouprave u Osječko-baranjske županije, a članove je predstavio kao educirane stručnjake koji su sposobni voditi različite razvojne projekte. 

 

HNS, Čuraj i Ručević