Vinkovački Happy uz arheološka nalazišta

Vinkovački Happy uz arheološka nalazišta

Vinkovčani u globalnom video spotu uz pjesmu Pharrella Williamsa prošetali kroz povijest najstarijeg grada u Europi i pjesmi Happy dali svoj hip-hoperski, rokerski i tamburaški štih.

vinkovci-happy.jpg

Turistička razglednica, kako u uvodu videa kažu autori Marko Zeljković i Vladimir Andrić - najstarijeg grada u Europi, Vinkovčanima i svijetu stigla je na Uskrs. Nakon mjesec dana snimanja na više od dvadeset lokacija, vinkovački HAPPY je stigao na Youtube i sada propituje svoju popularnost i koliko je publiku zainteresirala njihova originalnost.

vinkovci-hapy.jpg

Senzacionalno arheološko otkriće je pokazalo da su Vinkovci najstariji grad u Europi u kojem se neprekidno živi već 8300 godina. S tim na umu, odlučili su se njihovu verziju prikazati upravo u tom kontekstu. Vinkovci od svojih početaka pa sve do danas. "U videu se tako pojavljuju najstariji stanovnici grada na Bosutu, rimski vojnici, rimski car Valentinijan, Vid Štrljić (Vito Serlyth de Zenthilliye), Matija Antun Reljković, Josip Runjanin, Ban Josip Šokčević, Ivan Kozarac, Josip Kozarac i dovode nas preko novije povijesti do današnjih Vinkovaca i njihovih stanovnika.

vinkovci-happy1.jpg

Budući da su Vinkovci poznati kao grad rocka i tambure, a unazad nekoliko godina i odlične hip hop scene, Vinkovčani su se potrudili tu priču završiti na Vinkovcima svojstven način", piše portal SiB.

 vinkovci-happy2.jpg