Vinkovci: Započinje rekonstrukcija ulice Ruđera Boškovića

Vinkovci: Započinje rekonstrukcija ulice Ruđera Boškovića Vinkovci: Započinje rekonstrukcija ulice Ruđera Boškovića

fotografije: HRT/mp

Ulica Ruđera Boškovića, jedna od najprometnijih vinkovačkih ulica koja je i crna točka u prometu, konačno ide u temeljitu rekonstrukciju. Radovi vrijedni 16,5 milijuna kuna trajat će godinu dana, a financiraju se europskim novcem.

"Obnova ove ceste, koja je bila jedna od glavnih vinkovačkih prometnica i nažalost crna točka gradskog prometa može početi nakon izgradnje zaobilaznice" - rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nakon što je zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem obišao Ulicu Ruđera Boškovića. Zbog početka obnove koja se iščekuje godinama izrazio je zahvalnost Hrvatskim cestama, ministarstvu prometa i Vladi bez čije pomoći ne bi bilo moguće provesti zahtjevnu rekonstrukciju.

Bosančić je napomenuo kako je proteklih godina jako puno uloženo u cestovnu infrastrukutru u Vinkovcima, spomenuvši 120 milijuna kuna vrijednu istočnu gradsku obilaznicu i započete radove na borinačkom nadvožnjaku, vrijednom 70 milijuna kuna.

“Već godinama razgovaramo s gradskim vlastima Vinkovaca kako ovu prometnicu učiniti sigurnijom, a posebice ovo raskrižje na kojem se sada nalazimo (Ruđera-Boškovića-Matije Gupca) koje je ušlo u program sanacije opasnih mjesta koji se sufinancira iz sredstava Europske unije s nekih milijun kuna”, kazao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Po njegovim riječima, obnovom je predviđena rekonstrukcija Ulice Ruđera Boškovića u dužini 1.100 metara na način da će se napraviti pješačke i biciklističke staze, urediti odvodnja oborinskih voda, sanirat će se i most preko Bosuta dok bi sam kolnik bio dvotračni sa trećim trakom u vidu lijevih skretača.

Rok za dovršetak radova koji započinju danas je 12 mjeseci.