Vino na visokoj peti – izložba fotografija Julia Frangena

Vino na visokoj peti – izložba fotografija Julia Frangena

foto: Julio Frangen

Zanimljiva izložba fotografija žena iz svijeta vina pod nazivom VINO NA VISOKOJ PETI inspirirana je istoimenom rubrikom na blogu autora - fotografa Julija Frangena Foto Foodie. U petak, 8. prosinca u 19 sati dio izložbe seli u osječki wine bar Vinska mušica.

Na otvorenju će biti i Misal Bubbles Party - prezentacija pjenušaca MISAL uz jednu od Julijevih modela - Anu Peršurić i najbolji hrvatski pjenušac s ocijenjivanja 1. Salona pjenušavih vina u Zagrebu.

Uvodnik u izložbu napisao je novinar Željko Suhadolnik:

"Žena, ljepota, pedantnost, profinjenost, zavodljivost, poezija…

Božanske žene: sva ljepota svijeta i lavska gordost, i plahota srne, kroz vaše čari uzvišene cvjetaju u plave dane i u noći crne, rekao je Augustin Tin Ujević. A Johann Wolfgang Goethe poručuje ovo: Dobro vino i lijepa žena liječe svaku bol, pa tko ne ljubi i ne pije taj gotovo živ da nije. Žena i vino te žena uz vino – posebna je inspiracija. K tome, dobro oko i dobar nos, i - eto dobitne kombinacije.

Pokazuju to lijepo portreti zagrebačkog fotografa Julija Frangena izloženi pod naslovom Vino na visokoj peti.

Za muškarca voljeti ženu i za ženu voljeti muškarca sasvim je normalno i logično. I voljeti vino sasvim je normalno i logično, samo, u stasanju i jednoj i drugoj ljubavi nerijetko se, barem do neke određene životne dobi, pristupa donekle pojednostavljeno. Stoga je ne tek iz umjetničkog razloga nego i iz životnog razloga i te kako važno imati spomenute dobro oko te dobar nos doslovno i dobar nos u smislu u kojemu se taj izraz koristi. Kao rezultat selektivnog pristupa lako proizađe vrlo važna personalizacija koja priču postavlja u životom, a i u umjetničkom smislu, na višu dimenziju, na stup veće kvalitete.

Julio Frangen svoje foto-radove za ovu specifičnu izložbu birao je upravo po tom zahtjevnom kriteriju koji pokazuje 20 žena uz vino u nekom posebnom momentu uhvaćenom foto-aparatom, a Frangenove modele vina za otvorenje izložbe birane su po tome da i kroz čašu na najbolji mogući način pokažu upravo vlastitu osobnost, i to ne, kao na slici, tek kroz jedan kamerom uspješno snimljeni specifični trenutak nego osobnost i posebnost za stvarno i stalno."

 vinska-juliovino-na-visokoj-peti-ivana-draganic-os-marija-vukelic-zg1.jpg