Vinski Bor maraton u Zmajevcu

Vinski Bor maraton u  Zmajevcu

Susret vinara, izložba, etno sajam, nastup KUD-ova, koncerti popratni su programi izuzetno popularnog Vinskog maratona u Zmajevcu .

 

 

U petak 24. rujna održat će se Premium vinski maraton namijenjen ljubiteljima vrhunskih vina koja su na ocjenjivanjima ocijenjena sa 85 ili više bodova, odnosno sa 81 ili više bodova na Zavodu za vinarstvo i vinogradarstvo, ugodne atmosfere, lagane glazbe i ambijentalne rasvjete poznatih zmajevačkih surudka. Večer će dodatno zagrijati glazbeni sastav Jazzperanto u 17 h i svima drage The Frajle u 20 sati koje će nastupiti u katoličkom surduku.
Ulaz je besplatan, te nije potrebna prethodna najava. A na ulazu će se moći kupiti vinska čaša, te bonovi za degustaciju vina.
U subotu 25. rujna atmosfera će postati puno življa kada malo baranjsko selo posjeti nekoliko stotina maratonaca iz cijele Hrvatske i šire. Etno sajam i kulturno umjetnički programi zabavit će sve goste od 12 h, pa do starta Vinskog maratona u 14 h.
Maratonci koji se nisu stigli prijaviti putem online prijava, mogu to učini u subotu u vremenu od 10 h, pa sve do isteka zaliha, po cijeni od 150,00kn.
Najpoznatije baranjsko, vinsko selo otvorit će vrata svojih 27 vinskih podruma, tzv. gatora u kojima će sudionici uživati u maratonskoj degustaciji najboljih baranjskih vina.
Tijekom dana maratonce i goste će zabavljati glazbeni sastavi, a vrhunac večeri očekuje ih u 19 h u reformatskom surduku kada će nastupiti Amadeus band. 

"Cilj Vinskog maratona je da posjetitelji upoznaju naše malo mjesto, običaje, turističku ponudu. Ova je manifestacija odlična i za promociju vinskih cesta a sad već i po mnogima doprinosi i gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi, jer smještajni su kapaciteti u općini i široj okolici tog vikenda maksimalno iskorišteni“, ističu organizatori i dodaju: "Dođi, degustiraj, druži se i uživaj! U zdravlje!" 

May be an image of 7 people, people standing, people playing musical instruments and text