Vinski susreti u Regionalnoj vinoteci u Osijeku

Vinski susreti u Regionalnoj vinoteci u Osijeku

Foto: HRT/Radio Osijek

Veliko nevrijeme i led poharalo je vinorodni kraj Baranje. Snažna tuča nanijela čak do 70 posto štete u vinogradima. Tim povodom Regionalna vinoteka i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije kao simboličnu gestu organiziraju prezentacije vinara čiji su vinogradi nastradali.

Nakon dvotjedne stanke, jer su vinari prvenstveno bili zaokupljeni branjem grožđa, prezentacija se nastavlja s Vinarijom Josić - srijeda, 16. rujna. u Regionalnoj vinoteci (Fakultetska bb - Tvrđa, pored Vodenih vrata). s početkom u 18 sati, a kao piće dobrodošlice poslužiti će se rampaš. Vinarija Josić prezentirati će 6 + 1 etiketu posebnih vina, većinom vehunskih. "Kompenzatori okusa biti će somun-lepinja, sir, slanina, kulen, kobasica, šunka, a zbog posebnosti vina dodat ćemo pekmez i sladoled", najavljuju iz vinarije. Degustaciju će voditi somelier Damir Zrno. Kotizacija je 50 kuna.
Istovremeno će, na duhovit način, s ljubavlju, svoje proizvode (bučino ulje, med, ajvar....) predstaviti 
OPG Kopljar - Srce Slavonije.

Prvi vinski susret bio je sredinom kolovoza, kada se predstavila Vinarija Kolar iz baranjske Suze. Sljedeća vinarija koja je predstavila svoju vinsku paletu bila je Vinarija Kalazić, a zatim su domaćini u Regionalnoj vinoteci bili iz Vinarije Gerštmajer iz Zmajevca

Za sudjelovanje na degustaciji potrebna je rezervacija koju možete obaviti putem e-maila - damir@all4wine.hr ili allforwine@gmail.com ili telefonom - 091/4500 205 (Damir Zrno).
"Broj mjesta je ograničen, stoga predlažemo svim vinoljupcima da rezerviraju mjesto na vrijeme. Vina vinarije Kolar kao i ostalih vinarija pogođenih nevremenom moći će se kupiti nakon prezentacije u Regionalnoj vinoteci po podrumskim cijenama uz prigodan popust do tjedan dana iza pojedine prezentacije", ističu organizatori.
Uzdravlje!