Više od 500 Osječana, Slavonaca i Baranjaca na Virskoj noći u Osijeku

Više od 500 Osječana, Slavonaca i Baranjaca na Virskoj noći u Osijeku Više od 500 Osječana, Slavonaca i Baranjaca na Virskoj noći u Osijeku

Osječani su udarili temelje urbanizaciji otoka, a nakon 35 godina Vir se vratio kao top turistički brend. Prezentacija otoka Vira u hotelu „Osijek“ u Osijeku došla je na vrhuncu trotjedne virske kampanje kojom se Vir predstavio kao destinacija u Zagrebu i Rijeci te u slavonskoj metropoli.

Više od 500 Osječana, Slavonaca i Baranjaca – redom pripadnika osječke političke, kulturne i šire društvene elite – svjedočilo je jučer o virskom fenomenu; otoku koji se voli, koji se posjećuje i kojemu se uvijek vraća. Dva tjedna ranije u zagrebačkom „Sheratonu“ atmosfera je bila prijateljska, u riječkom hotelu „Bonavia“ familijarna, a Osijek je ponudio široku slavonsku dušu nakon što je Vir otvorio srce. Više od 200 osječkih obitelji ili oko 1.500 iz cijele Slavonije ljetuje na otoku na kojemu posjeduju kuće za odmor. 

img_9441.jpg

Svi se slažu u jednom: na Viru se osjećaju kao doma, a bolje preporuke za jednu turističku destinaciju ne može ni biti. Virski načelnik Kristijan Kapović bio je prezadovoljan odazivom Osječana, bila je to potvrda kako je virska priča ušla u sve slavonsko-baranjske domove. 
„Hvala svima! Hvala virskim Osječanima i svim predstavnicima jedinica lokalne samouprave iz svih slavonskih županija. Vi ste naši najvažniji saveznici u stvaranju pozitivne priče i turističkog identiteta otoka Vira“. Nakon što se pogledao vrhunski promidžbeni film o otoku Viru, stare priče o preizgrađenoj destinaciji ili zapuštenom mjestu nestale su trenutno.
„Film je najbolji dokaz kako je Vir zeleni otok. Četiri petine Vira su prirodna ljepota, oaza borovih šuma, pješčanih plaža i netaknutih dijelova prirode. Mi ćemo kao jedinica lokalne samouprave sve učiniti da takav i ostane, a moćnu podršku dobivamo od vas, Slavonaca, s kojima je naša priča počela prije 35 godina“, još je dodao Kapović i podsjetio kako se svojevrsni „osječki desant na Vir“ dogodio s 54 obitelji koje je predvodio Vrkić. Odmah za njim, na Vir je došao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Anto Đapić, pa je nakon 35 godina Vir došao u Osijek pokazati kakvo su sjeme posijali Slavonci.

img_0000.jpg Gosti prezentacije u hotelu „Osijek“ uživali su i u gala večeri s mediteranskim i dalmatinskim delicijama koje su za njih pripremili vrhunski hrvatski chef Viranin Dario Kapović iz zadarskog restorana „Bruschetta“, uz asistenciju kuharice Anđelke Levak iz virskog restorana „Kotarina“, kuharskog tima hotela „Osijek“ na čelu s chefom Tomicom Đukićem te uz besprijekorne aranžmane Jakova Buškulića, voditelja rezidencijalnog turističkog objekta „Villa Lanterna“.
Goste i uzvanike „Virske noći“ u Rijeci zabavljali su Bepo Matešić, David Ricov i „Kantaduri“, pjevač Duje Stanišić i zadarska grupa „Modus“ te na vrhuncu večeri, kao i uvijek, sjajna klapa „Puntamika“ s Denisom Maričićem Dendom.
Na odlasku su svi gosti virske večeri u Osijeku dobili poklon vrećice i kišobrane iz promotivne kampanje „Ja volim Vir“, a dijelile su ih i gostima na usluzi bile zadarske manekenke iz „AG & AM Fashion“ agencije, kao i prezentacijski tim destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ koji je zaslužan za organizaciju osječkog eventa i cjelokupne trotjedne kampanje.

img_9486.jpg

Otok koji ruši sve turističke rekorde!
Iz godine u godinu otok Vir ruši turističke rekorde, a prošlogodišnji s blizu 1,5 milijuna ostvarenih noćenja i oko 140 tisuća dolazaka turista iz 77 svjetskih zemalja uvrstio ga je među „top 20“ hrvatskih turističkih destinacija sedmu godinu uzastopno te u razdoblju za prvih osam mjeseci na fantastično 5. mjesto – odmah iza Rovinja, Poreča, Umaga i Dubrovnika.
„Nitko nije mogao vjerovati! To je i potvrda kako loše priče o Viru nemaju nikakve veze s realnošću. Vir je prekrasan otok“, istaknuo je načelnik Kapović.