#VisitSlavonia#ShareSlavonia - pišu svjetski turistički blogeri

#VisitSlavonia#ShareSlavonia - pišu svjetski turistički blogeri

Kristijan Staničić i svjetski blogri (Foto: HTZ)

Hrvatska turistička zajednica u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera koje će dnevno pratiti više od milijun fanova na tržištima Njemačke, Poljske, Velike Britanije, Švedske, Belgije i Nizozemske, a jedan od blogera dolazi čak iz dalekog Japana.

Hrvatska turistička zajednica kreirala je posebni promotivni projekt „Visit Slavonia, Share Slavonia“, koji će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia. Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter pa će tako Slavoniju, njene turističke lokalitete, običaje i delicije od 6. do 10. srpnja doživjeti poznati svjetski blogeri i influenceri s ključnih emitivnih tržišta.
wojciech-tylus-iz-poljske.pngMeđu blogerima je i Wojciech Tyluś iz Poljske, koji zajedno sa suprugom uređuje blog CroLove, u potpunosti posvećen Hrvatskoj koji tjedno bilježi više od 150.000 posjeta. Autori bloga imaju i velik broj fanova na društvenim mrežama gdje promoviraju ono najbolje od Hrvatske koju smatraju svojim drugim domom, a možda i budućom stalnom adresom.
Iz Njemačke je stigla poznata i na društvenim mrežama vrlo popularna Jessica Henze čije objave ostvaruju više od 250.000 pregleda na tjednoj bazi, a na Instagramu ju prati gotovo 140.000 fanova. Dodatnoj promociji Hrvatske i Slavonije u dalekom Japanu pridonijeti će bloger Yuya Matsuo, koji je već nekoliko puta boravio u Hrvatskoj i u koju se rado vraća jer smatra da je riječ o destinaciji u kojoj uvijek otkrije nešto novo. Yuya ima velik broj pratitelja na Instagramu, Twitteru i Facebooku, a ujedno se bavi i fotografijom.
jessica-henze-iz-njemacke.png
"Želja nam je svijetu približiti hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju, koja ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma. U srcu turističke godine ciljano dovodimo svjetski poznate blogere, vlogere i influencere iz cijelog svijeta kako bismo pokazali da i u ovom dijelu Hrvatske postoji itekako zanimljiv sadržaj za nezaboravni odmor pun doživljaja", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić. Kako je dometnuo, promotivna vrijednost ovog projekta iznimno je velika jer se procjenjuje da će objave iz Slavonije dnevno pratiti više od milijun fanova.
U Slavoniju stižu iz Zagreba
Program putovanja započinje danas u Zagrebu gdje će se blogeri, uz pratnju vodiča, upoznati s poviješću i znamenitostima glavnog grada Hrvatske, a tijekom dana će obići i ostale atrakcije poput Muzeja prekinutih veza, parkova Zrinjevac i Maksimir te manifestacije Ljeto na Štrosu. Četverodnevni boravak u Slavoniji započinje sutra u Osijeku gdje program uključuje razgledavanje znamenitosti grada uz šetnju pješačkim mostom, znanom i po imenu Most mladosti, posjet Tvrđi, kušanje vrhunskih vina, ali i piva iz prve hrvatske tvornice piva. 
Program drugog dana boravka u Slavoniji uključuje posjet Baranji, a jedna od aktivnosti uključuje čarobni Kopački rit gdje će doživjeti vožnju kanuima i tako imati jedinstvene prilike za fotografiranje bogate flore i faune. Fokus će biti i na predstavljanju bogate eno-gastronomije pa program uključuje posjet vinariji Josić, agroturizmu Ivica i Marica te Baranjskoj kući, a od aktivnosti je predviđen golf u Popovcu. Treći dan uključuje posjet Đakovu i Vinkovcima gdje će posjetiti gradske muzeje, a ostale lokalitete i ljepote doživjeti kroz vožnju biciklom, ali i brodom na rijekama Bosut i Spačva. Zadnji dan je rezerviran za Vukovar gdje program, između ostalog, uključuje obilazak destinacije Vukovar-Vučedol-Ilok, Europske destinacije izvrsnosti (EDEN), ali i posjet Muzeju vučedolske kulture, kušanje vina te vožnju Dunavom. 
Putovanje i boravak blogera u Slavoniji bit će uživo emitiran i na društvenim mrežama HTZ-a.