Vjetar prevrnuo autobus - osam osoba ozlijeđeno

Vjetar prevrnuo autobus - osam osoba ozlijeđeno

Foto: SWR

Autobus koji je prometovao na relaciji Osijek-Heilbronn prevrnut je pod naletom snažnoga vjetra u blizini njemačkog grada Ulma, javljaju njemački mediji. Osam osoba je ozlijeđeno, dvije teže .

U četvrtak navečer autobus u kojem je bilo sedam putnika i vozač pod naletom je vjetra prevrnut na državnoj cesti B10 u blizini Ulma, javlja SWR. "Nesreća se dogodila kratko prije 22 sata kod Tomerdingena u okrugu Alb-Donau. Snažan orkanski vjetar otpuhao je autobus, koji je vozio u smjeru Stuttgarta, sa ceste skliske od snijega. Završio je u jarku te su ga morali izvlačiti s dvije dizalice za teške terete.
48-godišnji vozač i 53-godišnja putnica teško su ozlijeđeni, propćila je noćas policija. Ostalih šest putnika u dobi od 21 do 61 godine zadobilo je lakše ozlijede.
Za vrijeme izvlačenja autobusa cesta B10 nekoliko je sati bila zatvorena. Šteta se procjenjuje na približno 200 tisuća eura. Vatrogasci i spasilačke ekipe angažirali su 75 ljudi, a na mjestu nesreće bila je i policija s nekoliko vozila", piše na svojoj mrežnoj stranici SWR.
Hina neslužbeno doznaje da je riječ o autobusu kompanije Pleša iz njemačkog Augsburga, čiji autobusi, prema informacijama na internetskoj stranici, četvrtkom iz Osijeka polaze za Stuttgart.
U trenutku nesreće na prometnicama u jugozapadnoj Njemačkoj vladali su zimski uvjeti a cijelu regiju je poharao orkan Bianca.
prevrnuti-autobus.jpg