Vodite me u Muzej na advent

Vodite  me u Muzej  na  advent

Foto: Muzej Slavonije

Poseban program "Vodite me u Muzej na advent", koji je uz dane došašća pripremio Muzej Slavonije u Osijeku završava u četvrtak, 20. prosinca u 18 sati druženjem uz Knjigolinu, koja će poput otvorene knjige sudionike odvesti u svijet legendi i bajki.

Nakon ispričanih priča, svi su pozvani na poučne i vesele igre. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.
Od 29. studenog, svakog četvrtka i subote održane su brojne tematske radionice, razgovori i susreti. "I ove zime otvaramo vrata Muzeja širom svima. Želimo zajedno s vama, i našim dragim i vjernim suradnicima, obilježiti trenutke zajedništva i ugode. S nama su ove godine brojni prijatelji, raznolik program i ono najbitnije, kuća u kojoj ima mjesta za sve, a to je Muzej Slavonije. U našu kuću želimo ugostit dječicu i roditelje, bake i djedove, prijatelje i poznanike. Stoga smo se trudili da svi muzejski programi doista budu zabavni, i za velike i za male", ističu iz Muzeja Slavonije.
Ciklus je otvoren razgovorom o običajima božićnog razdoblja od svetog Nikole do sveta Tri kralja, a poseban gost muzejske etnologinje Vlaste Šabić u priči o "Božiću u duhu tradicije" bio je čuvar baštine iz Đakovačkih Selaca, redoviti suradnik naše emisije Ritam Šokadije, Vladimir Matoković. Ispričana je i "Filatelistička priča od Kanade do Christ Kindla", a polaznici su od kustosa Branislava Miličića mogli doznati kako je božićna filatelistička priča počela 1898. godine.
U četvrtak, 6. prosinca u 18 sati u "Vilinskoj dizajnerskoj radionici" uz Tamaru Majer možete naučiti kako oslikati tekstil i izraditi vrlo osoban i lijep poklon. Tjedan dana kasnije, 13. prosinca kostimografkinja Zdenka Lacina otkriva male tajne krojačkog majstorstva - također od 18 sati nastaje "Moja mala dekoracija".
U subotu, 8. prosinca zajedno s Udrugom Kultakt u Muzej stiže Zimska škola kulture, a 15. prosinca u glazbenoj radionici za djecu uz muzikologinju Vilenu Vrbanić i kustosicu Andreju Šimičić bit će predstavljeni "Glazbeni instrumenti iz Muzeja".
Udruga Šokačka grana sve koji u subotu, 15. prosinca, u 18 sati dođu na radionicu naučit će ukrašavati medenjake i nizati kokice u ukrasne niske "Za najljepši krispan ikad", a za kraj, 20. prosinca, ostaje "Knjigolina". Priče i legende pričat će se od 18 sati.

vodite-me-u-muzej.png