Vozimo za vozač(k)e- Oni pedaliraju, ti doniraš!

Vozimo za vozač(k)e- Oni pedaliraju, ti doniraš!

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek/konf. za novinare

Osječki filantropski dvojac Igor Toman i Ivica Lenard uključio se u obilježavanje Tjedna filantropije u Osijeku. Akcijom "Vozimo za vozač(k)e" obići će sedam gradova u OBŽ u jednom danu i donirati odvezene kilometre za troškove dvije vozačke dozvole mladima iz Doma Klasje u Osijeku.

Kampanja prikupljanja sredstava uvod je u ovogodišnji Tjedan filantropije u Osijeku koji se održava od 23. do 27. rujna, a sredstva će se prikupljati do 1. listopada 2019., Europskog dana filantropije.
Filantropsko-biciklistički dvojac – Igor Toman i Ivica Lenard na vožnju će krenuti u subotu 21. rujna u ranim jutarnjim satima, a njihov napredak će biti moguće pratiti iz sata u sat na različitim društvenim mrežama.
 
U kampanju se možete uključiti putem internetske stranice https://www.doniraj.org/,  uplatom sredstava na poseban račun Zaklade Slagalica br HR2824020061100718373 kod Erste&Steiermerkische banke s naznakom "Vozimo za vozač(k)e", a korisnici aplikacija za mobilno bankarstvo mogu jednostavno donirati nekim od 2d uplatnih barkodova koje možete pronaći na stranici Zaklade  https://www.zaklada-slagalica.hr/hr/

Igor, Ivica, Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka Vas pozivaju da se pridružite akciji "Vozimo za vozač(k)e" i otkupite njihove pređene kilometre. Vrijednost jednog kilometra je 20 kn. Važan je svaki otkupljeni kilometar, a naš zajednički cilj je prikupiti 10.000 kn za procijenjenih 2 x 250 km koje će Igor i Ivica i ovog put odvesti za druge, za mlade ljude u potrebi- ističu u Slagalici .

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije kao što su:

• "Ilok- Dubrovnik" za SOS selo Ladimirevci
• "Osijek-Knin" za djecu Knina
• "Lege za djecu superjunake" za Pedijatriju KBC Osijek
• "Milja" 1600km za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi
• Humanitarna biciklijada Osijek- Zagreb
• Humanitarna trkačka liga kroz koju pomažu obiteljima u potrebi
• Sedam uzastopnih godina organiziranja popravaka bicikala u SOS selu Ladimirevci

Ponosni smo što su dio tima "Lege za djecu superjunake" koje je Zaklada Slagalica 2017. godine nagradila posebnim Priznanjem za filantropsku inicijativu građana- zaključuju u Slagalici.