Vrdoljak poziva „Kupujmo hrvatske cipele“

Vrdoljak poziva „Kupujmo hrvatske cipele“

"Borovo", koje zapošljava gotovo 800 ljudi, prvi put nakon 22 godine ima deblokiran žiro račun i, nakon minusa od 180 milijuna kuna iz 2012., ove će godine, planiraju, poslovati s pozitivnom nulom.

 Uspješno okončanje predstečajne nagodbe i pozitivan poslovni trend ne bi bili mogući bez podrške radnika, ističe Goran Kolundžić, predsjednik uprave te vukovarske tvrtke koju je danas posjetio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.
„Nakon provedenog procesa predstečajne nagodbe, ključno je da uprava "Borova" ima viziju kako osigurati opstanak i unaprijediti proizvodnju i prodaju“, izjavio je Vrdoljak nakon obilaska pogona tvornice za proizvodnju kožne obuće gdje je u tijeku "lohn" proizvodnja za jednu talijansku tvrtku te pogon gumene obuće iz koje proizvodi odlaze na američko tržište. Od Uprave "Borova" očekuje da provede restrukturiranje te da kredit HBOR-a, koji je tvrtka" nedavno dobila u iznosu od 36 milijuna kuna, iskoristi za stvaranje nove vrijednosti.
Hrvatske je građane pozvao da daju svoj prinos očuvanju proizvodnje i radnih mjesta u „Borovu“ kupovinom obuće toga proizvođača s gotovo 90-godišnjom tradicijom. „Pomozite zaposlenima u gradu Vukovaru i Borovu. Sačuvajmo svoje tvornice na način da kupujemo hrvatske cipele koje se ovdje proizvode, koje imaju tradiciju i kvalitetu. I ne sramim se kao ministar gospodarstva, bez obzira što će me vjerojatno neki osuditi, pozvati sve hrvatske građane da u najmanju ruku uđu u trgovine Borova“, rekao je pred novinarima ministar Vrdoljak. 
Kolundžić se posebice zahvalio radnicima te tvrtke što su, kako je naveo, u procesu predstečajne nagode prihvatili da do 1. srpnja "idu na minimalac". "Bez njihovog napora i odricanja ne bismo bili ovdje gdje jesmo. Ti postignuti rezultati nisu spektakularni, ali omogućuju daljnji rast i razvoj", poručio je direktor tvrtke ističući kao je cilj napraviti od "Borova" uspješno proizvodno i društveno odgovorno poduzeće usmjereno prema izvozu.
"Borovo" zapošljava 787 radnika, a prošle je godine ta vukovarska tvornica proizvela oko 400.000 pari obuće.